Liga 1

Dinamo pierde in Stefan cel Mare cu CFR Cluj

Dinamo a pierdut fara drept de apel, scor 3-0, jocul de pe teren propriu cu CFR Cluj, programat in etapa a XXXI-a a Ligii 1. Florin Costea a deschis scorul in minutul 20, iar Sergiu Negrut, la putin timp dupa primul fluier al reprizei a doua, si Paul Batin, in minutul 90, au fost autorii celorlalte doua goluri ale oaspetilor, care urca pe 6 in clasament, in timp ce Dinamo are asigurat biletul de Europa League.

Florin Costea a dat cep ocaziilor cu un sut frumos din afara careului, retinut cu ceva emotii de Cristi Balgradean (2). La urmatorul atac, Valentin Lazar a fost la un pas sa-l invinga pe Felgueiras, lusitanul intervenind in ultimul moment.

CFR Cluj a deschis scorul, in minutul 20, la un atac purtat pe partea dreapta. Ciprian Deac a centrat in fata portii pentru Negrut, Balgradean a respins pana la Costea, nemarcat, iar fostul "juvet" a pus capul pentru 1-0.

Cinci minute mai tarziu, Steven Thicot a ratat incredibil din apropiere, dupa un semi-luft al argentinianului Camora. Stoperul lui Dinamo a tras pe langa poarta de la 8-9 metri, in conditiile in care nu avea niciun adversar care sa-l incomodeze.

Prima repriza s-a incheiat cu o reluare din cadere a lui Kamil Bilinski. Polonezul a trimis aproape paralel cu poarta o minge transmisa de Valentin Lazar, din flancul stang.

Actul secund a debutat cum nu se putea mai prost pentru Dinamo. Thicot a facut gresit pasul la ofsaid, nu a strans la timp, devenind astfel simplu spectator la reluarea din cativa metri, pentru 2-0, a lui Sergiu Negrut.

Dinamo a pus presiune pe adversar, insa fara a concretiza, iar CFR Cluj a plecat cu trei puncte din Stefan cel Mare, nu inainte ca Paul Batin sa stabileasca scorul final cu un sut la coltul lung, din pasa lui Rui Pedro.

Dinamo: Balgradean - Rus, Grigore, Thicot, Barboianu - Serban (Rotariu 46), Elton, Boubacar - Matei (J. Thomas 67), Bilinski (Velici 74), Lazar 
Rezerve - Naumovski, Munteanu, Rotariu, Thomas, Ad. Popa 2, Buia, Velici

CFR Cluj: Felgueiras - Maftei, Cadu, Rada, Camora - Negrut (Negrut 66), Djokovic, Monroy, Deac - Costea (Al. Paun 87), Ogbu (Batin 75)
Rezerve: Amadio, Tade, Lopes, Batin, Rui Pedro, Muniru, Alex Paun

Arbitri: George Gaman, Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

Cartonase galbene: Grigore 78/ I. Rada 93

Cartonase rosii: -

Stadion: Dinamo



Dinamo pierde in Stefan cel Mare cu CFR Cluj