Liga 1

Dinamo amana victoria cu numarul 1100 in Liga 1, dupa 0-0 cu Petrolul

Dinamo a inregistrat o remiza alba in derbiul etapei, impotriva celor de la Petrolul, multumita interventiilor din partea secunda ale portarului Traian Marc. Dinamovistii au avut la randul lor cateva ocazii importante, cea mai mare apartinandu-i lui Marius Alexe, in partea secunda. Totul pe fondul unei noi lectii de arbitraj venite din partea lui Cristi Balaj, care a strans din dinti pana spre final pentru a nu scoate din buzunar cartonasul galben. Alcenat a incasat singurul avertisment al partidei din Stefan cel Mare, care i-a avut ca spectatori de lux pe Anghel Iordanescu si Mircea Rednic.

Echipierii Petrolului au aparut pe teren cu un banner de sustinere pentru cei trei conducatori incarcerati pe parcursul acestei saptamani ("Alaturi de familia noastra: Dan, Nicu si Marius"). 

Selectionerul Anghel Iordanescu si posibilul viitor tehnician al lui Dinamo, Mircea Rednic, au asistat in loje la meciul din Stefan cel Mare.

Fotbalistic, Vali Lazar a agitat plasa laterala a portii lui Pecanha, la trei minute de la primul fluier al baimareanului Cristi Balaj.

Satli (6), cu o preluare larga in fata portii si Tamuz (7), dupa un sut de la 25 de metri, i-au creat emotii lui Traian Marc.

Cea mai mare ocazie a primei parti le-a apartinut "lupilor", in minutul 31, la capatul unei patrunderi impetuoase a lui Teixeira. Albin a primit in marginea careului si a trimis spre coltul lung, iar Marc a deviat cu varful degetelor in bara din dreapta.

In minutul 50, Marius Alexe nu a fost in stare sa il invinga pe Pecanha la o faza care anunta golul desprinderii.

Finalul de meci i-a apartinut lui Traian Marc, care a scos in mod sistematic in fata lui Teixeira si Albin, in doua randuri. Fostul portar al Coronei a evitat primirea unui gol care ar fi echivalat, probabil, cu victoria Petrolului.

FC Dinamo Bucuresti: Marc – Barboianu, Nedelcearu, Cordos, S. Filip – Boubacar, Elton (Rotariu 83) – C. Matei (B. Gavrila 90), M. Alexe, V. Lazar – Bilinski (Serban 65)
Rezerve: Kovacs – Durimel, Krausz, Tircoveanu, I. Serban, Gavrila, D. Rotariu
Antrenor: Ionel Danciulescu

FC Petrolul Ploiesti: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Beta – I. Filip, De Lucas – Astafei (Nepomuceno 70), Albin (Pastorini 88), Teixeira (Peteleu 90+3) – Tamuz
Rezerve: Bolboasa – Peteleu, Mustivar, Gallegos, Pastorini, Nepomuceno, Mares
Antrenor: Gheorghe Multescu

Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare)

Cartonase galbene: Alcenat 82

Cartonase rosii: -

Stadion: Dinamo (Bucuresti)

Spectatori: 6000



Dinamo amana victoria cu numarul 1100 in Liga 1, dupa 0-0 cu Petrolul