Liga 1

Didi, omul decisiv pentru Otelul Galati

Otelul Galati a castigat cu 2-1 partida de pe teren propriu cu Pandurii Targu Jiu, dupa ce galatenii au reusit sa revina de la 0-1. Maxim a deschis scorul pentru Pandurii in primul sfert de ora, insa Didi a reusit sa aduca victoria otelarilor cu doua goluri marcate in finalul primei reprize.

Gorjenii au inceput mai bine meciul si dupa o prima ocazie in minutul 5 au reusit sa deschida scorul in primul sfert de ora. Alexandru Grigoras a centrat excelent de pe dreapta in minutul 12 pentru Alexandru Maxim, care a reluat simplu in plasa din centrul careului, nefiind jenat de vreun adversar. Galatenii s-au trezit cu greu, insa au pus stapanire pe joc de la jumatatea primei reprize.

Oaspetii n-au reactionat la ocaziile lui Antal din minutele 15 si 28 si nici la spectaculoasa ratare a lui Didi, in minutul 37, cand brazilianul a reluat cu calcaiul dar Mingote a retinut. Laurentiu Iorga a mai semnat o ocazie pentru Otelul in minutul 40, pentru ca un minut mai tarziu Didi sa reuseasca egalarea din pasa lui Antal cu un sut plasat la coltul scurt.

Trei minute mai tarziu, in urma unui corner de pe dreapta si profitand de ametela din apararea gorjenilor, Otelul a preluat conducerea. Centrarea de la colt a fost trimisa in prima faza de Perendija in transversala, din bara mingea a ajuns la Didi, care a reusit dubla cu un sut spectaculos pe spate.

Oaspetii au inceput bine si repriza secunda, dar fara sa ameninte foarte periculos poarta lui Grahovac. Vazand ca elevii lui nu reusesc sa ameninte careul Otelului, Petre Grigoras l-a aruncat in lupta si pe Valentin Lemnaru la jumatatea reprizei a doua.

Principala sursa de pericol a oaspetilor a ramas insa Alexandru Maxim, jucator care in minutele urmatoare s-a aflat de cateva ori in pozitii excelente de finalizare. Cu un sfert de ora inainte de final, tanarul atacant al gorjenilor a ratat incredibil din fata lui Grahovac, trimtiand cu capul alaturi din 6 metri cu toata poarta la dispozitia lui.

Pandurii puteau juca in inferioritate din minutul 80, insa Eduard Ionita nu l-a vazut pe Viera cand i-a aplicat o lovitura in figura lui Giurgiu. Viera avea oricum un cartonas galben, dar il putea primi direct pe cel rosu pentru gestul lui.

Onlinesport: Irina Maxim



Didi, omul decisiv pentru Otelul Galati