Liga 1

Dănuț Lupu, prima mărturie după ieșirea din închisoare: ”Îi mulțumesc lui Gigi Becali”

Sursă foto: Captură Fanatik Youtube

Recent eliberat din închisoare, fostul internațional Dănuț Lupu a povestit prin ce a trecut în perioada detenției.

”Am fost foarte mulți prieteni care au fost și ei...S-a făcut o secție nouă. Se spune că te duce la Rahova și te ține două săptămâni în carantină. Nu se întâmplă nimic. Te ține într-o cameră unde e vai mama ei. Mai sunt și mergătoare...Două săptămâni ești izolat, nu-ți face nicio analiză, nu te întreabă nimeni nimic.

”După aia m-au mutat pe secția a patra după trei săptămâni, o lună. Făcusem cerere să mă mut la Jilava și țin să-i mulțumesc lui Gigi Becali pentru efortul făcut. Pe Rahova nu te lasă să ieși la muncă exterioară. La Jilava îți dă telefon, ieși, te întorci. E tot pușcărie, nu înseamnă condiții mai bune.

”Gigi s-a ținut de cuvânt și a făcut cerere că are nevoie să mă pună antrenor la centrul de copii și juniori. S-a oferit singur, când trebuiau să se ofere alții, nicidecum el”, a declarat Dănuț Lupu la Fanatik.

Acesta a stat după gratii șase luni fără cinci zile.

Lupu a mai spus că a luat în calcul să nu mai revină în România pentru a se supune deciziei de condamnare.

”Alții cum stau afară și nu se întâmplă nimic?! Am venit și m-am predat fiindcă nu mă consider cel mai mare pericol al României. Am făcut o faptă de copil. Plăcerea mea de a conduce m-a adus aici și plăcerile se plătesc în viață”, a mai spus Lupu cu lacrimi în ochi în emisiunea lui Horia Ivanovici de la Fanatik.

Dănuț Lupu a fost condamnat în octombrie 2023 la șapte luni și zece zile de închisoare pentru conducere pe drumurile publice fără permis auto.

Lupu nu se afla în țară la momentul pronunțării deciziei din partea Judecătoriei Cornetu, acolo unde s-a judecat dosarul său.

În aprilie 2001, Lupu și-a pierdut dreptul de a mai conduce pe drumurile publice, după ce a fost prins la volan sub influența alcoolului.

Ulterior acesta a fost prins de mai multe ori în trafic conducând fără permis auto, faptă care i-a atras un dosar penal și ulterior condamnarea la închisoare cu executare, după ce în 2020 primise din partea Curții de Apel Galați o condamnare cu suspendare pentru aceeași infracțiune.



Dănuț Lupu, prima mărturie după ieșirea din închisoare: ”Îi mulțumesc lui Gigi Becali”