Liga 1

Cutremur de 7 grade pentru Otelul la Cluj

CFR Cluj a facut scorul campionatului in ultimul meci al etapei a X-a, 7-2 cu Otelul, la capatul a 90 de minute halucinante, cu urmatorii marcatori: Ogbu (3), Maah (2), Gabionetta si Cadu. Cele doua goluri ale oaspetilor au purtat semnatura lui Henrique. Cu acest rezultat, CFR Cluj ajunge pe locul 9 in clasament, cu doua saptamani de pauza in fata si un moral excelent in vederea pregatirii urmatoarelor dueluri din Liga 1.

Aflati intr-o foame mare de puncte, baietii antrenati de Petre Grigoras i-au luat tare pe galateni, cu doua suturi in bara in primele minute. Al doilea, la incheietura barelor, a readus mingea la francezul Robert Maah, care a trimis in plasa dintr-un ofsaid de doi metri, nesemnalizat insa de asistentul Adrian Ghinguleac.

Otelul a raspuns, sapte minute mai tarziu, printr-un sut in blocaj al debutantului Armando Cooper, international panamez, urmat de un luft savuros.

Meciul a continuat cu o "scarita" neinspirata din partea lui Henrique, care l-a culcat pe Felgueiras in situatie de unu la unu, finalizand alaturi.

Golul, insa, avea sa pice tot la poarta lui Bosneag, invins pentru a doua oara printr-o lovitura de cap splendida a lui Ogbu (24'), care trasese semnalul de alarma cu un minut in urma, cand si-a intors adversarul direct si l-a luat la tinta pe inlocuitorul lui Branet.

Patru minute mai tarziu, Gabionetta l-a angajat pe Maah in careul advers, care a gasit drumul spre gol printr-un sut tras cu sete, 3-0.

Cu patru minute inainte de pauza, Cadu si-a trecut numele pe tabela de marcaj, dupa ce a trimis balonul in poarta din apropiere, la o noua bara a formatiei gazda.

Galatenii ne-au reamintit ca inca mai sunt pe teren, trei minute mai tarziu, printr-un sut spectaculos al lui Henrique, urmat de o bara transversala, la executia tanarului Marquinhos din lovitura libera.

Tabela avea sa se modifice intr-un ritm simtitor si in debutul partii secunde, cand Ogbu (48') si Henrique (50') au completat lista marcatorilor.

S-a strigat "set" in minutul 62, la reusita lui Gabionetta din pasa lui Maah. La urmatorul atac, tabela indica deja 7-1 pentru formatia gazda, Ogbu Chuka trecandu-si in cont un hat-trick.

Una calda, alta rece pentru galateni pe final, cand Henrique a reusit dubla printr-un sut splendid din marginea careului, in minutul 84, la polul opus situandu-se eliminarea capitanului Gabriel Giurgiu pentru cumul de cartonase (86').

CFR: Felgueiras - Velayos, Cadu, Rada, Camora - Muniru (Obiora 57'), Djokovic - Maah, Gabionetta (P. Batin 69'), Costea (Rui Pedro 57') - Ogbu

Rezerve: Minca, Piccolo, Sepsi, Rui Pedro, Voiculet, Batin, Obiora

Otelul: Bosneag - Cojoc (Antunes 65'), Miselaricu, Sarghi, Popescu - Giurgiu, Milea (Bajenaru 29') - Marquinhos, Armando Cooper (Sevillano 59'), Iorga - Henrique

Rezerve: Simaitis, Costin, Felipe, Bajenaru, Adascalitei, Sevillano, Paraschiv

Arbitri: Robert Dumitru, Adrian Ghinguleac si Eduard Ungureanu

Cartonase galbene: Cadu 30', Fl. Costea 33', Ogbu 88'/ Giurgiu 65', Miselaricu 71'

Cartonase rosii: Giurgiu 86'



Cutremur de 7 grade pentru Otelul la Cluj