Liga 1

CSU Craiova, victorie la pas cu Ceahlaul inaintea derbiului cu Steaua din Cupa

CSU Craiova a condus cap-coada meciul de pe teren propriu cu Ceahlaul Piatra Neamt, scor 2-0, obtinand cea de-a cincea victorie consecutiva in Liga 1. Bawab a inscris din pasa lui Herghelegiu in debut, iar fostul jucator al Iasului a consfintit, in minutul 59, victoria trupei lui Sandoi si Cirtu. In urma acestui rezultat, CSU a urcat pe 4 in clasament, la 3 puncte distanta de Petrolul.

CSU Craiova a avut un start perfect de meci. Ferfelea a anuntat deschiderea scorului cu o lovitura de cap sub transversala, scoasa cu dificultate de Calancea. La faza imediat urmatoare, argentinianul Brandan a aruncat o minge in marginea careului mic, iar Herghelegiu a pus latul ideal pentru Bawab, care a avut de indeplinit o formalitate singur cu portarul Ceahlaului (5).

In minutul 19, Alexandru Mateiu a continuat cu un sut in forta la coltul scurt, retinut de aceasta data cu emotii de basarabeanul dintre buturile formatiei oaspete.

Zece minute mai tarziu, Catalin Popa a sanctionat cu lovitura libera din afara careului un fault comis de Andrei Marc asupra lui Herghelegiu in suprafata de pedeapsa. La reluare, Mateiu a agitat bara portii cu un "cap" din cativa metri, dupa un nou serviciu de calitate al lui Pablo Brandan.

Oltenii s-au desprins la doua goluri diferenta, in minutul 59, gratie reusitei splendide semnate de Herghelegiu. Fostul atacant al Iasului a gasit coltul lung al portii lui Calancea printr-o executie deosebita de la aproximativ 18 metri.

Cu douazeci de minute inainte de ultimul fluier, Stefanescu l-a incercat pentru prima data in meci pe Balgradean. Fostul goalkeeper al lui Dinamo a plonjat si a respins spectaculos.

Andrei Marc a fost eliminat pentru cumul de cartonase, dupa un fault asupra lui Thaer Bawab.

U Craiova: Balgradean – Tirnacop, Frasinescu, Acka (Izvoranu 43), Vatajelu – Mateiu, Brandan – Baluta, Bawab, Ferfelea (Carstea 73) - Herghelegiu (Madson 81)

Ceahlaul: Calancea – Gheorghiu (Tepes 46), Gorea, Marc, Slavickas - Tabacariu, Onciu, Stefanescu, Popadiuc - Pavel (Carjan 62), Margina

Arbitru: Catalin Popa (Pitesti)

Cartonase galbene: Madson 90/ Marc 26

Cartonase rosii: Marc 87

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)

Spectatori: 3000



CSU Craiova, victorie la pas cu Ceahlaul inaintea derbiului cu Steaua din Cupa