Liga 1

CSU Craiova si Pandurii termina nedecis in derby-ul Olteniei

Meci fara goluri, sambata, in Banie intre CSU Craiova si Pandurii Tg.Jiu, echipele Olteniei in Liga 1, desi gazdele au dominat si au ratat cele mai mari ocazii.

Un meci dominat autoritar de echipa gazda aproape de la un capat la altul, dar jucatorilor pregatiti de Emil Sandoi le-a lipsit luciditatea la finalizare si astfel cei de la Pandurii obtin un punct nesperat dupa aspectul jocului.

La oaspeti a evoluat si fostul international Cristi Sapunaru timp de 80 de minute, acesta aflandu-se la prima partida in Liga 1 pentru gorjeni, dupa ce marti isi facuse debutul in Cupa Romania contra celor de la UTA.

Prima ocazie a meciului a apartinut gazdelor in minutul 26 si a fost irosita de Nuno Rocha. Acesta a atacat bine poarta in sase metri, dar nu a reusit sa reia decisiv cu capul spre poarta lui Mingote din excelenta centrare a lui Vatajelu de pe stanga.

Pandurii s-au aratat extrem de timizi pe faza ofensiva si doar patrunderea lui Nicoara din minutul 40, cu pierderea balonului in marginea careului craiovean, a mai anulat din aceasta impresie.

In minutul imediat urmator Craiova a ratat o buna sansa de gol, cea mai importanta a primei reprize, la lovitura de cap a lui Acka din centrarea lui Vatajelu, responsabilul cu mingile de finalizare.

Abia in minutul 48 cei de la Pandurii au beneficiat de prima lor lovitura de la colt, ceea ce arata cum au decurs ostilitatile pana in acel moment.

Craiova a ratat o noua sansa de gol in minutul 52 prin Bancu. Acesta a primit de la Nuno Rocha in marginea careului si, liber cu fata la poarta, a trimis slab in bratele lui Mingote.

Pe masura trecerii timpului presiunea la poarta oaspetilor s-a accentuat si ocaziile s-au inmultit. Bawab avea sa rateze la randul sau doua mari sanse in minutele 69 si 70. Mai intai a sutat din actiune, mingea fiind respinsa de Mingote in fata, pentru ca mai apoi tot el sa reia periculos dintr-o lovitura libera. Mingea se ducea langa bara, dar Mingote s-a intins si a respins-o in corner.

Ultima ocazie importanta a gazdelor a fost ratata in minutul 85. Vatajelu a centrat ideal in sase metri pentru reluarea lui Baluta, insa acesta nu a reusit sa atinga mingea.

Universitatea: Balgradean – Achim, Acka, Popov, Vatajelu – Bancu (61 Baluta), Mateiu, Zlatinski – Ivan, Bawab (80 Curelea), Nuno Rocha (Mazarache).

Pandurii: Mingote – Ungurusan, Filipetto, Fernandes, Momcilovici – Sapunaru (80 Pitian), Droppa – Radut (75 Ciucur), Nicoara (70 V. Munteanu), Nistor – Hora. 

Brigada de arbitri: Marius Avram, Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzica. R: Horia Mladinovici



CSU Craiova si Pandurii termina nedecis in derby-ul Olteniei