Liga 1

Poli Iasi schimba liderul in Liga 1: FCSB cade pe 2, CFR e pe 1

Sursă foto: facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial

CSM Poli Iasi a dat lovitura si a invins-o pe FCSB, cu 1-0, printr-un gol marcat chiar de fostul stelist Andrei Cristea, pe contraatac, in minutul 89. Desi FCSB era lidera si avea 2 puncte avans dupa etapa 7 din Liga 1 Betano, fata de CFR Cluj, la finalul etapei 8 ros-albastrii au cazut pe pozitia secunda si au un punct in minus.

Campionatul este relansat si CFR este acum favorita la castigarea campionatului, cu doua etape ramase de disputat pana la finalul sezonului.

Meciul de la Iasi a fost unul disputat aproape cu casa inchisa, insa prestatia celor doua echipe nu s-a ridicat nici pe departe la nivelul asteptarilor publicului.

O partida incalcita, cu putine ocazii de poarta, in care iesenii parca si-au dorit mai mult victoria, pentru a face uz de o expresie intrata deja in limbajul de lemn al comentariului sportiv.

FCSB a ratat cea mai mare ocazie in debutul partidei cand, in urma unui corner de pe dreapta, Balasa nu a nimerit poarta singur in sase metri. O ratare care avea sa cantareasca decisiv in economia partidei.

In partea secunda Alibec a avut si el o ocazie in minutul 52 cu un sut la coltul scurt blocat de Rusu.

Pe masura trecerii timpului contraatacurile iesenilor au devenit tot mai taioase, Balgradean respingand in minutul 70 sutul lui Cristea.

Gazdele au ramas in inferioritate numerica din minutul 74, cand albanezul Qaka a primit al doilea galben pentru un fault comis asupra lui Tanase in marginea propriului careu.

Cristea, jucator care a evoluat pentru Steaua si s-a remarcat in celebrul retur de Cupa UEFA cu Valencia, a dat lovitura pentru CSM Poli Iasi in minutul 89 la capatul unui contraatac pornit de la o minge pierduta de Planic la centrul terenului.

FCSB a mai avut o singura faza pana la fluierul de final, cand Frasinescu a respins in extremis in corner din fata lui Gnohere.

Caseta tehnica

CSM Poli Iaşi: Rusu - Zaharia (Mihăescu '80), Frăsinescu, Mihalache, Sin (Bosoi '45) - Cioinac, Qaka - Platini (Kizito '60), Panţîru, Jo Santos - A. Cristea. Antrenor Flavius Stoican.

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovici - Pintilii (Nedelcu '46), L. Filip - D. Man, Budescu (Teixeira '46), Fl. Tănase - Alibec (Gnohere '77). Antrenor Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Qaka '17 şi '74, Mihalache '55, Cioinac '77, Jo Santos '85, Făsinescu '90+3 / Alibec '20, Bălaşa '57, Tănase '61, Filip '72

Cartonaş roşu: Qaka '74

Arbitru: Radu Petrescu.



Poli Iasi schimba liderul in Liga 1: FCSB cade pe 2, CFR e pe 1