Liga 1

Concordia invinge Sageata in debutul etapei

Formatia antrenata de Ionut Chirila a trecut de Sageata Navodari, scor 4-0, in primul meci al etapei a XV-a din Liga 1. Primele goluri au purtat semnatura lui Nelut Rosu, completat de Wellington si Serediuc, care au razbunat astfel sarabanda de ocazii ale oaspetilor din prima parte. Cu acest rezultat, Concordia trece pe locul 12 in clasament, cu trei meciuri mai putin disputate.

Concordia a avut un start mai indraznet de partida, respectandu-si statutul de echipa gazda prin doua faze de poarta petrecute in primul sfert de ora. In prima faza, Nelut Rosu a trimis alaturi un balon deviat de zidul Sagetii la o lovitura libera a ilfovenilor, pentru ca, patru minute mai tarziu, Purece sa curenteze bara transversala in urma unei faze fixe.

Pe contraatac, Mihai Roman a fost la un pas de a inscrie in minutele 20 si 25.

Avea sa fie seara portarilor la Chiajna, dupa ce Ramniceanu a intervenit incredibil la suturile din apropiere ale lui Vezan (26'), iar maghiarul Pogacsics a scos un gol ca si facut in fata lui Purece (27').

Concursul de ratari al lui Roman a continuat si spre finalul primei parti, cand internationalul de tineret l-a luat la tinta pe Ramniceanu din pozitie ideala, lucru repetat si de Tigoianu, aflat pe respingere.

In careul opus, Purece (40'), Onduku (43') si Wellington (43') nu au fost mai exacti la finalizare, tabela ramanand imaculata la capatul primelor 45 de minute.

Declicul s-a produs in minutul 61, la capatul unei combinatii pe metru patrat a gazdelor. Nelut Rosu a finalizat elegant, cu latul spre coltul lung, dupa o pasa din cadere a lui Sorin Ispir.

Cu un sfert de ora inainte de final, Concordia s-a distantat la doua goluri. David Lopez a comis hent in careu, iar Adrian Comanescu a indicat punctul cu var, de transformarea sa ocupandu-se acelasi Nelut Rosu, autorul unei duble.

Desi a redus din turatie, Concordia a mai punctat de doua ori spre final. Wellington (89') s-a despris din marcaj si l-a invins cu mult sange rece pe Pogacsics, pus la punct si de Tiberiu Serediuc, din penalti, in al treilea minut de prelungire.

Chiajna: Ramniceanu - Leca, Dima, Melinte, Bucurica - Ispir, Rosu, Purece (Florea 88'), Onduku (Stratila 68') - Wellington, Cosereanu (T. Serediuc 48')
Rezerve: Cobrea, Serediuc, Apostol, D. Florea, Stratila, Ionita, Ganea

Antrenor: Ionut Chirila

Sageata: Pogacsics - Achim (S. Chitu 55'), V. Dinu, Muzac (Sorian 71'), D. Lopez - Vezan. Mera , I. Filip, I. Iordache - M. Roman, Tigoianu (A. Peteleu 46')
Rezerve: Panagopoulous, Peteleu, A. Grigoras, V. Lupu, Chitu, Sorian, Cr. Munteanu

Antrenor: Tibor Selymes

Arbitri: Adrian Comanescu, Iulian Radu si Gero Szabo

Cartonase galbene: Onduku 30', Ispir 41', Dima 43', Stratila 83'/ Iordache 7', Fl. Achim 10', Dinu 90'

Cartonase rosii: -

Spectatori: 500



Concordia invinge Sageata in debutul etapei