Liga 1

CFR Cluj aduce Botosaniul cu picioarele pe pamant

CFR Cluj s-a impus fara probleme in fata unei pretendente la un loc de cupa europeana, FC Botosani, scor 4-0, gratie dublei realizate de Gregory Tade (12, 16), noul golgeter al Ligii 1, si a reusitelor semnate de Guima (69) si Chanturia (90). Antonio Jakolis, autorul a doua pase de gol. In urma acestui rezultat, fosta campioana a Romaniei pastreaza sanse pur matematice de a evita retrogradarea in urma depunctarii.

CFR Cluj a inceput cu dreptul partida de pe Dr. Constantin Radulescu. Francezul Tade (12) a convertit in gol centrarea de pe partea dreapta venita de la Jakolis.

Patru minute mai tarziu, atacantul clujenilor a trecut pe locul 1 in clasamentul golgeterilor. Patache l-a tinut in careu pe Paun, iar George Radulescu a dictat lovitura de pedeapsa in favoarea formatiei gazda. Tade a trimis slab de la punctul cu var, mingea a revenit la acesta si s-a facut 2-0. A 15-a reusita stagionala in dreptul lui Gregory Tade.

Echipa lui Leo Grozavu a incercat sa intre in meci, in minutul 20, cand Andrei Patache l-a lasat pe Martinus singur cu Minca. Portarul lui CFR a iesit inspirat din poarta, a inchis unghiul si l-a blocat pe Martinus.

Tade putea realiza hat-trick-ul, putin lipsind ca executia din unghi a acestuia sa prinda poarta lui Lazar.

Introdus in partea secunda de Leo Grozavu, Nelut Rosu (67) a trimis aproape de vinclu dintr-o pozitie promitatoare.

La urmatorul atac, Guima a urcat scorul la 3-0, la cea de-a doua pasa de gol oferita de Antonio Jakolis.

Spre final, Martinus i-a creat emotii lui Minca printr-un sut din lovitura libera, care a zgaltait bara din dreapta.

Ultimul cuvant l-a avut gruzinul Chanturia, care a pus latul perfect de la 16 metri. Totul dupa o combinatie purtata cu Guima.

CFR Cluj: Minca - Lopes, Larie, Tinc, Camora - Jakolis (Chanturia 76), Deac, Petrucci, Paun - Negrut (Guima 63), Tade (Carter 88)

Rezerve: Remo, Ene, Veres, Jazvic, Chanturia, Pinto, Carter

FC Botosani: Lazar - Patache, Tincu, Faugh-Porret, Acsinte - Vasvari, Danci (N. Rosu 46), Croitoru (S. Ianc 73) - Ivanovici, Roussel (A. Hadnagy 68), Martinus

Rezerve: Tiut, Browne, Oltean, Homei, Hadnagy, Rosu, Ianc

Arbitru: George Radulescu (Bucuresti)

Cartonase galbene: Jakolis 61, Petrucci 64, Al. Paun 74/ A. Patache 14

Cartonase rosii: -

Stadion: Dr. Constantin Radulescu (Cluj-Napoca)



CFR Cluj aduce Botosaniul cu picioarele pe pamant