Liga 1

Atentie la UPC, toti abonatii vor fi taxati automat pentru Liga 1. Extra Fotbal din oficiu

UPC a facut un artificiu incorect pentru a incerca sa isi mareasca veniturile prin pachetul "Extra Fotbal" de 10 lei pentru Liga 1, incercand sa isi recupereze costurile de retransmisie a posturilor Look TV si Look Plus care vor difuza campionatul Romaniei de fotbal.

UPC va oferi gratuit, timp de o luna de zile, tuturor abonatilor, pachetul de 10 lei numit Extra Fotbal, dedicat Ligii 1, cel care contine canalul Look TV, postul unde se vor difuza o jumatate dintre meciurile etapei.

Totul e frumos si corect, dar dupa aceea urmeaza clinciul. Dupa luna gratuita, UPC isi va taxa automat toti abonatii cu 10 lei, pastrand din oficiu pachetul "Extra Fotbal" bagat "pe gat".

Cei care nu doresc sa plateasca acel pachet vor trebui sa faca o cerere speciala, dupa luna gratuita, altfel se vor trezi pe factura cu un cost suplimentar nedorit. Cel mai bine este ca de acum abonatii UPC care nu doresc Liga 1 sa comunice acest lucru companiei de cablu, pentru a nu se trezi cu fotbalul facturat automat. Campionatul incepe pe 25 iulie.

Liga 1 va fi disponibila abonatilor UPC astfel: aproximativ o jumatate dintre meciurile etapei vor fi difuzate gratuit pe canalul Look Plus, iar cealalta jumatate vor fi contra cost pe canalul Look TV aflat in pachetul "Extra Fotbal" in valoare de 10 lei, cel care va include cele doua posturi amintite anterior si in format HD.

[news-108000]

UPC nu a facut publica suma pe care o va achita celor de la Sky Broadcast, compania care detine canalele Look TV si Look Plus, alaturi de cesiunea drepturilor tv ale Ligii 1.

Insa, se poate estima ca UPC va plati cateva milioane de euro bune pe an pentru aceste drepturi, din moment ce Sky Broadcast trebuie sa achite catre Liga Profesionista de fotbal cate 33 de milioane de euro anual pentru drepturile tv.

Sky Broadcast incearca sa vanda drepturile spre cat mai multe companii majore de cablu. Pana acum a reusit doar catre UPC, aflandu-se in discutii confirmate cu Orange si Romtelecom.

Nu exista negocieri pe moment cu RCS - RDS, compania care incearca sa se opuna acestei afaceri, fiind marea perdanta dupa ce va ramane fara monopolul aproape total pe care l-a avut in Liga 1 timp de sase ani de zile. Mai mult, RCS risca sa ramana complet fara continutul Ligii 1, daca nu va reusi sa negocieze cu Sky si sa includa in grila de programe posturile Look.



Atentie la UPC, toti abonatii vor fi taxati automat pentru Liga 1. Extra Fotbal din oficiu