Liga 1

Astra tine pasul cu Steaua, dupa 3-0 cu FC Brasov

Formatia antrenata de Daniel Isaila a avut meci greu, luni seara, cu FC Brasov pe teren propriu, 3-0, in conditiile in care deschiderea scorului a venit undeva in debutul partii secunde, oaspetii au ratat in cateva randuri golul egalizator, pentru ca Ivanovski si Yazalde sa profite de conditia fizica precara a ardelenilor, spre final.

Inainte de a se da startul partidei de la Giurgiu, Constantin Budescu a primit din partea Digisport trofeul pentru "Fotbalistul lunii august in Liga 1". Primul sfert de ora ni l-a adus pe acesta de doua ori la finalizare, cu voleu putin alaturi (9') si un sut imprecis din interiorul careului (13').

Astra putea deschide scorul inca din minutul 7, dupa ce Daniel Mutu a gresit in fata lui Sadat Bukari, insuficient de inspirat pentru a relua din cativa metri. Nici De Amorim nu a fost mai precis in preajma portii adverse, dupa ce a "reusit" sa iroseasca o pasa de exceptie a aceluiasi Budescu (11').

Contrar asteptarilor, ardelenii au inscris in minutul 18, insa golul avea sa fie anulat pentru o pozitie de ofsaid in care s-a gasit Oltean. Trei minute mai tarziu, Mateiu a tras in stalpul portii din 25 de metri.

Scorul pauzei avea sa ramana intact, 0-0, chiar si dupa executia lui Budescu, din minutul 33, care a trecut la o palma peste bara portii brasovene.

La cinci minute de la reluarea jocului, Sadat Bukari si-a gasit un moment foarte bun de a-si trece in CV primul gol inscris pentru Astra in Liga 1. Constantin Budescu a trimis o pasa pe culoar, convertita in gol de ghanez printr-un "lat" pe sub Daniel Mutu.

FC Brasov a trecut in doua randuri pe langa golul egalizator, dupa sutul plasat al lui Cristi Ionescu, scos cu varful degetelor de Daniel Coman (63') si executia pretentioasa dar imprecisa a lui Oltean, dintr-o pozitie foarte buna, un minut mai tarziu.

Dialogul de la distanta dintre Ionescu si Coman a continuat in minutul 80, cand brasoveanul a tras putin pe langa stalpul din dreapta celui poreclit "Robocop".

Finalul a fost unul pe contre, golul de 2-0 venind cu cinci minute inainte de ultimul fluier, autor - macedoneanul Ivanovski, la capatul unei pase perfecte primita de la William De Amorim.

Asemeni lui Bukari, Yazalde avea sa inscrie pentru prima data pentru Astra in campionat, in prelungiri, gratie unei pase de geniu a fostului petrolist Marian Cristescu.

Astra: 33 Coman - 77 Matel (Enache 66'), 5 Ben Youssef, 25 Gaman, 13 Morais - 8 Seto, 14 Laban - 18 Cristescu, 10 Budescu, 91 Wiliam (Yazalde 88') - 19 Bukari (Ivanovski 67')

Rezerve: 1. Lung – 6. Yahaya, 9. Enache, 22. Ivanovski, 20. Barboianu, 21. Yazalde, 27. Muresan

Antrenor: Daniel Isaila

Brasov: 13 Mutu - 32 Straut, 23 Machado, 6 Oltean, 12 Ionescu - 8 Mateiu, 19 Aganovic - 25 Vagner (Paun 64'), 20 Surdu (Fonseca 68'), 17 Tatar (Cr. Ionescu 79') - 9 A Cristea

Rezerve: 90 Cauca, 7.I. Popa, 26. Madeira, 10. Paun, 47. Fonseca, 21. Dias, 22. Serginho

Antrenor: Alexandru Pelici

Arbitru: Cristian Balaj

Cartonase galbene: Laban 51'/ Vagner 12', Straut 49'

Cartonase rosii: -



Astra tine pasul cu Steaua, dupa 3-0 cu FC Brasov