Liga 1

Astra calca Viitorul in picioare si urca pe primul loc

Intre cele doua meciuri cu Omonia Nicosia din Europa League, echipa Astra Giurgiu a debutat in noul sezon din Liga 1 cu o victorie categorica in fata Viitorului Constanta, scor 4-0.

Dupa o prima repriza lipsita de ocazii importante, golurile au venit in partea secunda pe fondul mai multor erori comise de portarul celor de la Viitorul, Cosmin Vatca.

La cinci minute de la reluarea jocului Vatca a iesit total eronat dintre buturi la o minge lunga pentru Fatai, a ratat blocajul si varful celor de la Astra a intors decisiv in centrul careului pentru finalizarea lui Budescu.

Decarul Astrei a facut dubla dupa doar trei minute la o noua gafa a lui Vatca. Acesta a scapat mingea din brate la o centrare banala si i-a permis lui Budescu sa impinga mingea in poarta.

Budescu si-a definitivat hattrick-ul, primul din acest sezon de Liga 1, in minutul 63 cu un sut imparabil din lovitura libera.

Viitorul Constanta: Vatca - Balasa, Ghionea, Larie (Gavra '55), Tosca - Al. Lazar, Benzar - Thiago (Emerson '55), N. Dica, Nastasie (Mitrita '70) - Rusu. Antrenor: Catalin Anghel.

Astra Giurgiu: Lung jr - Barboianu, Gaman, A. Muresan, Junior Morais - Laban (Matel '71), Seto - Enache (Tembo '46), Budescu (Bukari '66), William - Fatai. Antrenor: Daniel Isaila.

Cartonase galbene: N. Dica '23, Ghionea '52, Emerson '59 / Barboianu '9.

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Miclos Nagy, Mircea Grigoriu (asistenti) - Iulian Dima (rezerva).

Observatori: Constantin Stefan, Claudiu Popa.

Inainte de inceperea meciului s-a tinut un moment de reculegere in memoria preparatorului fizic al echipei Concordia Chiajna, Adrian Moise (38 de ani), decedat astazi.

Scorul final al meciului a fost stabilit de William De Amorim, care a scuturat plasa portii celor de la Viitorul cu un sut la vinclul coltului scurt.



Astra calca Viitorul in picioare si urca pe primul loc