Liga 1

ASA pierde la Medias, Steaua poate reveni pe primul loc

Liderul ASA Tirgu Mures s-a impiedicat in deplasarea de la Medias, 1-0 pentru Gaz Metan, dupa un gol inscris in minutul 90 de Liviu Bajenaru. Ioan Hora a irosit doua ocazii mari ale oaspetilor, urmat de Ianis Zicu cu o bara. Golul decisiv a fost "opera" a doi jucatori care au inceput meciul in rol de rezerve, Vitinho si Liviu Bajenaru. In urma acestui rezultat, Steaua poate reveni pe primul loc daca invinge Chiajna, in meciul programat astazi de la ora 21:00.

Startul precaut de meci a fost presarat de un sut de la distanta al lui Tahar (16), urmat de o ocazie importanta a liderului Ligii 1.

Ioan Hora (22) a fost angajat perfect de Mircea Axente, insa "aripa" celor de la ASA a finalizat pe langa bara din dreapta, in situatie de unu la unu cu Plesca.

Muresenii au continuat in atac, dar Stancioiu si stalpul portii s-au opus deschiderii scorului. In prima faza, Stancioiu a castigat un nou duel cu Hora, pentru ca apoi sa fie salvat de bara la sutul in forta al lui Ianis Zicu.

Partea secunda a adus o prima faza litigioasa in careul mediesenilor. Ionut Buzean a jucat mingea cu mana, dar niciunul din cei 3 arbitri aflati in apropiere nu a observat gestul fundasului lateral si totul s-a incheiat cu bine pentru echipa dirijata din loja de Cristi Pustai.

Introdus pe teren in locul lui Ianis Zicu, Goga nu a putut "scrie" o noua pagina glorioasa pentru ASA, dupa un sut expediat pe directia lui Plesca.

Cu zece minute inainte de final, Stancioiu a reusit sa isi salveze echipa de la dezastru printr-o parada excelenta la incercarea lui Dan Roman.

Nici Manolov nu a fost mai precis in gura portii adverse. Goga a centrat de la coltul terenului, iar bulgarul a reluat cu capul pe centru.

Inainte sa se indice cele 3 minute de prelungire, Vitinho a pasat pentru Liviu Bajenaru in marginea careului, ultimul lasandu-l perplex pe Stancioiu cu un sut imparabil.

Gaz Metan: Plesca - Cretu, Zaharia, Muth, Buzean - Tahar, Elton (L. Bajenaru 46) - Al. Munteanu, Figliomeni (R. Avram 76), Llullaku (Vitinho 84) - D. Roman

ASA: Stancioiu - Feussi, Gonzalez, Bejan, S. Ilie (Hanca 73) - Muresan, Gorobsov - Bumba, Zicu (D. Goga 67), Hora - Axente (Manolov 56)

Arbitru: Ovidiu Hategan (Arad)

Cartonase galbene: V. Cretu 32, Tahar 49, Buzean 63, Munteanu 90+3/ Manolov 90+3, Gorobsov 90+3

Cartonase rosii: -

Stadion: Gaz Metan (Medias)



ASA pierde la Medias, Steaua poate reveni pe primul loc