Liga 1

ASA invinge Steaua si face rocada in clasament

Steaua a pierdut confruntarea de pe Arena Nationala cu ASA Tirgu Mures, scor 1-0, dar si prima pozitie in clasamentul Ligii 1, la capatul unui meci strans, al carui rezultat a fost viciat de centralul George Gaman. Furata la drumul mare in mansa tur, Steaua a fost dezavantajata de arbitri, voluntar sau nu, si spre finalul acestei intalniri, cand hentul lui Sepsi nu a fost sanctionat cu lovitura de pedeapsa. Ianis Zicu a adus victoria muresenilor.

Partida de pe Arena Nationala a debutat cu o ocazie importanta a muresenilor. Senegalezul N'Doye a trimis excelent peste apararea Stelei, iar Bumba, scapat singur cu Arlauskis, a reluat spectaculos, dar ineficient, peste transversala.

In minutul 20, N'Doye l-a pus in valoare pe portarul Stelei cu o executie din alergare de la aproximativ 20 de metri.

Formatia campioana a raspuns imediat, prin Chipciu, cel care avea sa il intinda pe Stancioiu cu un super-sut de la distanta.

Spre finalul primei reprize, Adi Popa s-a infiltrat in coasta apararii lui ASA si a tras mult peste transversala.

Scorul pauzei, 1-0 in favoarea oaspetilor, a fost stabilit de Ianis Zicu, la capatul unei faze fixe. Claudiu Voiculet a centrat de la coltul terenului, Zicu s-a desprins din marcajul lui Cristi Tanase si a pus latul din apropiere, imparabil pentru lituanianul din poarta Stelei.

Jocul s-a reluat cu o ocazie buna de a inscrie pentru Varela. Stoperul campioanei l-a dominat in aer pe Mircea Axente si a trimis cu capul putin pe langa bara.

Apoi, Tucudean a aparut in pozitie de finalizare dupa o recentrare a lui Cornel Rapa. Fostul jucator al lui Dinamo nu a putut cadra din preajma careului mic.

In minutul 75, Gabi Iancu a fost foarte aproape sa profite de o neintelegere in defensiva intre Stancioiu si Feussi. Lobul mijlocasului Stelei a ocolit de putin tinta.

Steaua nu a scapat de arbitrajele potrivnice nici in retur. Asta dupa ce fusese jefuita la drumul mare in partida tur. George Gaman nu a indicat punctul cu var intr-o situatie cat se poate de clara. Sepsi a jucat mingea cu mana in propriul careu, la doar un metru de arbitrul aditional, care isi va incasa in mod nejustificat baremul.

Steaua: Arlauskis - Rapa (Vilceanu 81), Varela, Tosca, Guilherme - Bourceanu (G. Iancu 60), Prepelita - A. Popa, Chipciu, Tanase - Tucudean

Rezerve: Cojocaru - Luchin, Filip, Latovlevici, Breeveld, Neagu, Vilceanu

ASA: Stancioiu - Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi - NDoye, G. Muresan - Zicu (Manolov 78), Voiculet, Bumba (D. Goga 85) - Axente (Hora 67)

Rezerve: Viciu, Gonzalez, Goga, Balaur, Manolov, Hanca si Hora.

Arbitru: George Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: Cl. Voiculet 59, Stancioiu 90+2

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala (Bucuresti)

Spectatori: 15.369



ASA invinge Steaua si face rocada in clasament