Liga 1

ASA castiga duelul revelatiilor returului Ligii 1

ASA Tirgu Mures s-a apropiat din nou la 4 puncte de Steaua in clasamentul Ligii 1, dupa victoria inregistrata in deschiderea rundei a 24-a, 1-0 cu CSMS Iasi. Singurul gol al intalnirii a fost reusit de Claudiu Bumba in prima repriza, echipa condusa Liviu Ciobotariu avand alte sanse bune de a se desprinde pe tabela. Finalul a fost unul de totul sau nimic pentru oaspeti, cu ocazii de ambele parti.

Echipa pregatita de Liviu Ciobotariu a avut prima ocazie a meciului, dupa o incursiune splendida a lui Goga (12), care nu a mai avut insa suflu pentru a finaliza corespunzator din preajma careului mare.

Zece minute mai tarziu, Ianis Zicu a amenintat in doua randuri poarta adversa. In prima faza, goalkeeperul lui CSMS a respins in corner executia fostului dinamovist, care a continuat cu un sut ratat din zona punctului cu var.

Echilibrul de pe tabela avea sa fie rupt de Claudiu Bumba, la mijlocul reprizei. Tanarul jucator al muresenilor a deschis scorul printr-o executie asemanatoare cu cea a lui Cristi Tanase, de aseara (Steaua-Petrolul 3-1). Sut la coltul lung, in plasa lateral-interioara, de la aproximativ 16 metri.

Iasul putea egala, in minutul 32, la o faza in care Onduku a indeplinit foarte bine rolul de pivot. Maghiarul Bole a aparut in careu, fiind nevoie de o prima interventie salvatoare a lui Stancioiu. La urmatorul atac, Onduku a trimis in plasa lateral dintr-o pozitie promitatoare.

Scorul pauzei, 1-0, putea fi mai sever daca Goga nu rata singur cu Grahovac la ultima actiune de atac a gazdelor.

Bosniacul din poarta Iasului a fost serios intrebuintat si in partea secunda. Claudiu Voiculet (59) si acelasi Dorin Goga (64) nu au putut produce desprinderea.

Finalul a fost unul incins. Iesenii au irosit cateva oportunitati bune de a inscrie. Madalin Ciuca (81), Boiciuc (85) si Golubovic (86) nu l-au putut rapune pe Stancioiu.

Grahovac a scos, la randul sau, un sut greu trimis din lovitura libera de Gorobsov, in minutul 88.

ASA Tg. Mures: Stancioiu - Hinca, M. Constantin, Bejan, L. Sepsi - Gorobsov, Cl. Voiculet - I. Zicu (Gonzalez 83), D. Goga (M. Axente 77), Bumba - Manolov (Hora 61)

CSMS Iasi: Grahovac - I. Voicu, Mihalache, Ciuca (L. Mihai 81), Badic - Bole, Ciucur (Boiciuc 67), Enescu, Mitici - Onduku (G. Bosoi 84), Golubovici

Arbitru: Sebastian Coltescu (Craiova)

Cartonase galbene: Mihalache 13, Ciuca 19, Voicu 56

Cartonase rosii: -

Stadion Trans-Sil (Tirgu Mures)

Spectatori: 500



ASA castiga duelul revelatiilor returului Ligii 1