Cupa Romaniei

Steaua merge fara emotii in finala Cupei Romaniei

Steaua a invins Petrolul, joi seara, scor 3-1, in mansa retur a semifinalelor Cupei Romaniei. Golul inscris de Alex Chipciu in primul meci, incheiat 1-1, a contat mult pentru ros-albastri. La fel, capitanul Geraldo Alves nu a putut evolua pentru Petrolul si formatia campioana a speculat harababura din apararea "lupilor", transand calificarea inca din prima parte. "U" Cluj si Steaua sunt cele doua formatii calificate in ultimul act al competitiei. Finala Cupei Romaniei se va disputa pe 31 mai 2015, pe Cluj Arena.

Steaua a deschis scorul la primul sut pe poarta brazilianului Pecanha. Adi Popa (21) a urmarit bine o minge balbaita in careu de George Tucudean si l-a invins pe Pecanha cu o executie plasata la firul ierbii, din zona punctului de la 11 metri.

Lucrurile au devenit si mai clare, in minutul 33, cand Gabi Iancu a primit un cadou din partea lui Satli si a punctat din interiorul careului, profitand si de inaltimea goalkeeperul Petrolului.

Mircea Rednic a fortat la pauza introducand al doilea atacant. Tchite, jucatorul adus de "Strambu" pe Ilie Oana, l-a inlocuit pe Kronaveter. 

Ocaziile au fost contorizate tot in dreptul ros-albastrilor. In minutul 50, Tanase nu a reusit sa impinga mingea in poarta din cativa metri, dupa o pasa primita de la Adi Popa din flanc.

Cristi Tanase a facut pace cu fanii, in minutul 69, cand a inscris spectaculos pentru 3-0.

La urmatorul atac, Ipsa a scapat din marcaj la o faza fixa a "lupilor" si a muscat din apropiere, reaprinzand speranta in randul jucatorilor echipati in galben-albastru.

Introdus de putine minute in teren, Rusescu a fost foarte aproape de o noua reusita in tricoul Stelei. Sutul acestuia, insa, a trecut putin pe langa stalpul din dreapta lui Pecanha.

Steaua: Cojocaru - Papp, Varela, Tosca, Guilherme - Breeveld, Prepelita - Popa (L. Filip 89), Iancu (N. Stanciu 73), Tanase (cpt) - Tucudean (R. Rusescu 71).

Petrolul: Pecanha - Alcenat (A. Peteleu 79), Satli, Ipsa, Fanchone - de Lucas - Vasilache (I. Filip 46), Astafei, Kronaveter (Tchite 46), Teixeira - Tamuz

Arbitru: George Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: P. Papp 66/ Teixeira 48, V. Astafei 56

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala (Bucuresti)

Spectatori: 14.000



Steaua merge fara emotii in finala Cupei Romaniei