Liga 1

Arena Nationala ar putea fi redeschisa in urmatoarele zile

Vicepremierul Vasile Dancu a anuntat, duminica, intr-o emisiune televizata, ca Arena Nationala ar putea fi redata spre folosire in urmatoarele zile

"Probabil ca luni, in cadrul sedintei Comisiei, agreementul va fi oferit primariei si deci se vor putea desfasura meciuri in viitor pe stadionul national", a declarat Vasile Dincu pentru ProTV.

Acesta a mai spus si ca Primaria a trimis abia in data de 3 martie buletinele de analiza de la expertiza efectuata in Italia pentru omologarea acoperisului Arenei Nationale.

"Daca din 2011 pana in 2016 primaria s-ar fi preocupat sa aduca buletine de analiza cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, dupa un scandal mediatic, in 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, si care spune ca e de categoria B, deci se pot desfasura meciuri", a spus Dincu.

Meciul cu Spania se putea juca pe Arena Nationala

Mutat pe Cluj Arena din cauza problemelor cu avizul ISU pentru Arena Nationala, meciul amical Romania-Spania se putea juca totusi la Bucuresti, mai afirma vicepremierul.

"Existau toate conditiile ca meciul cu Spania sa se desfasoare aici. Legea prevede ca, in cazul in care nu exista o autorizatie de protectie la incendii din partea ISU, sa se ia masuri suplimentare, sa se faca un plan comun de masuri intre pompieri, salvare, ISU si toti ceilalti si sa se desfasoare meciul in conditiile acestea. Pana la urma primarul nu a avut curajul sau a urmarit altceva si nu vrut sa puna in practica acest plan pentru a se desfasura meciul", a mai afirmat Dincu.

Arena National a fost inchisa dupa incidentele din clubul Colectiv.

[news-118245]



Arena Nationala ar putea fi redeschisa in urmatoarele zile