Fotbal International

Veste soc din China. Echipa lui Olaroiu s-a desfiintat!

Sursă foto: https://twitter.com/DavideCapozzi80/

Clubul Jiangsu Suning, devenit intre timp Jiangsu FC, pur si simplu a fost desfiintat din cauza problemelor financiare aparute pe fondul pandemiei de coronavirus.

Jiangsu cucerise in premiera titlul in campionatul Chinei sezonul precedent, cu Cosmin Olaroiu pe banca tehnica.

Anuntul incetarii oricaror activitati fotbalistice vine la 108 zile distanta de la cucerirea titlului in finala cu Guanghzou Evergrande, anunta agentia chineza Xianhua.

"În ciuda reticenţei noastre de a ne despărţi de jucătorii care au câştigat cele mai mari onoruri şi de suporterii care şi-au arătat solidaritatea faţă de club, cu regret trebuie să facem un anunţ, anume ca de astăzi Jiangsu Football Club pune capăt activităţii echipelor sale la toate nivelurile", se arata in comunicatul clubului.

Cei de la Jiangsu au mai precizat ca in ultimele sase luni au cautat fara succes un cumparator care sa continue activitatea. Astfel, in absenta unui suport financiar adecvat clubul a esuat in tentativa de a obtine inregistrarea pentru viitorul sezon competitional.

Suning Holding Group, compania care a detinut Jiangsu FC, detine pachetul majoritar si la Internazionale Milano, liderul din Serie A, insa pentru moment echipa italiana nu este in pericol din punct de vedere financiara, asigura chinezii.

Jiangsu nu este singura echipa nevoita sa-si inchida portile, Tianjin Tigers confruntandu-se de asemenea cu probleme financiare.Veste soc din China. Echipa lui Olaroiu s-a desfiintat!