Fotbal International

Varane si-a anuntat retragerea din nationala Frantei. Inca nu a implinit 30 de ani

Sursă foto: https://twitter.com/equipedefrance

Fundasul Raphael Varane a anuntat ca renunta la cariera internationala, desi nu are decat 29 de ani si ar mai fi putut evolua cel putin la doua turnee majore.

"Sa reprezint magnifica noastra tara timp de un deceniu a fost una dintre cele mai mari bucurii din viata mea si o mare onoare. De fiecare data cand purtam acest tricou albastru special, simteam o mandrie imensa. Aveam datoria de a da totul, de a juca cu inima si de a castiga de fiecare data cand intram pe teren. Ma gandesc la asta de cateva luni si am decis ca este momentul potrivit pentru mine sa ma retrag din fotbalul international.

"Copil fiind, imi amintesc ca urmaream France 98, aceasta echipa, acesti jucatori care ne-au facut sa traim emotii de nedescris. Am visat sa fac ca eroii nostri si, 20 de ani mai tarziu, am avut una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea, una care m-a facut cu adevarat mandru. Am adus Cupa acasa!! Nu voi uita niciodata. Inca mai simt fiecare emotie pe care am simtit-o in acea zi, 15 iulie 2018. A fost unul dintre cele mai mari si mai memorabile momente din viata mea", se arata in scrisoarea deschisa transmisa de Varane.

In varsta de 29 de ani, Varane evolueaza in prezent la Manchester United.

Varane a adunat 93 de prezente in nationala Frantei alaturi de care a cucerit titlul mondial in 2018. Acesta a mai participat la doua turnee finale, in 2014 si 2022.



Varane si-a anuntat retragerea din nationala Frantei. Inca nu a implinit 30 de ani