Fotbal International

Un fost castigator al Balonului de Aur s-a retras din fotbal

Lumea fotbalului este mai saraca la capitolul jucatori activi dupa ce un fost castigator al Cupei Mondiale si al Balonului de Aur a decis sa se retraga din activitatea competitionala.

Brazilianul Rivaldo a anuntat, sambata, ca a sosit momentul sa agate ghetele in cui la 41 de ani dupa o cariera impresionanta.

Fostul echipier de la Deportivo La Coruna, FC Barcelona sau AC Milan, pentru a numi doar cateva din echipele la care a activat Rivaldo, a scris pe contul sau de Instagram ca se desparte de fotbal cu lacrimi in ochi si a multumit lui Dumnezeu, familiei si tuturor fanilor pentru sprijinul acordat in cei 24 de cariera in fotbal.

Rivaldo a cucerit la nivel de echipa titlul mondial cu nationala Braziliei in 2002, doua titluri in Spania cu Barcelona, Supercupa Europei cu formatia catalana si cu AC Milan, cu aceasta din urma obtinand si UEFA Champions League.

La nivel individual Rivaldo a cucerit Balonul de Aur in 1999, an in care a fost desemnat si cel mai bun jucator in viziunea FIFA. In 2000 a fost golgeterul UEFA Champions Leauge, dupa ce cu un an in urma marcase cele mai multe goluri la Copa America.



Un fost castigator al Balonului de Aur s-a retras din fotbal