Fotbal International

UEFA are un nou presedinte. Razvan Burleanu a votat cu el

Slovenul Aleksander Ceferin a fost ales, miercuri, in functia de presedinte al UEFA la Congresul desfasurat la Atena.

Ceferin, candidatul sustinut si de Federatia Romana de Fotbal, a primit 42 de voturi din partea celor 55 de membri ai forului continental.

Invinsul lui Ceferin, candidat puternic sustinut de intreg blocul estic inclusiv de presedintele rus Vladimir Putin, a fost olandezul Michael Van Praag.

Ceferin ii urmeaza in functie francezului Michel Platini, cel care a fost suspendat din functie in urma implicarii in mega scandalul de coruptie de la FIFA.

Cine este noul presedinte al UEFA

Licentiat in drept, Ceferin (49 ani) s-a implicat in fotbal intre 2006 si 2011 in conducerea clubului Olimpia Ljubljana, dupa care a fost ales presedinte al Federatiei Slovene de Fotbal.

In 2015 a fost reales pentru un nou mandat de patru ani.

Sprijinul lui Burleanu

Razvan Burleanu a confirmat ca in luna iunie a participat la un grup de discutii desfasurat la Moscova alaturi de alte 12 federatii pentru sustinerea candidaturii lui Ceferin.

"Programul de candidatura al lui Aleksander Ceferin propune o reforma reala si radicala, proiecteaza UEFA in postura celei mai performante institutii sportive din lume si fixeaza, in premiera, o relatie directa de colaborare cu Uniunea Europeana", a spus Burleanu.

Acesta mai crede ca prin alegerea lui Ceferin in fruntea UEFA se va realiza o legatura solida intre fotbalul din vest si cel din est atat de divizat din punct de vedere economic.



UEFA are un nou presedinte. Razvan Burleanu a votat cu el