Fotbal International

Topul celor mai valorosi 25 de jucatori din ultimul sfert de veac

Sursă foto: https://twitter.com/maisfutebol/

Prestigioasa revista britanica Four Four Two a realizat recent un top al celor mai buni 25 de jucatori din ultimii 25 ani.

Iata mai jos cum arata topul celor de la Four Four Two:

(25) Gianluigi Buffon, jucator ajuns la 42 si care a adunat 656 de meciuri pentru Juventus Torino.

(24) Sergio Ramos a cucerit patru trofee UEFA Champions League si patru titluri in Spania cu Real Madrid.

(23) Romario a obtinut titlul mondial cu Brazilia in 1994. A marcat 55 de goluri in 70 de meciuri pentru nationala Carioca.

(22) Paul Scholes a facut parte din marea echipa a lui Manchester United creata de Sir Alex Ferguson adunand aproape 500 de meciuri. De 11 ori a castigat Premier League si de doua ori UEFA Champions League.

(21) Raul Gonzalez devenea in 2005 primul jucator care marca 50 de goluri in UEFA Champions League.

(20) Sergio Busquets se confunda cu istoria recenta a Barcelonei, cu aproape 400 de meciuri in tricoul blaugrana. A cucerit opt titluri in La Lga in ultimul deceniu, Cupa Mondiala cu Spania in 2010 si Campionatul European in 2012.

(19) Luka Modric este jucatorul care a intrerupt dominatia Messi-Ronaldo la Balonul de Aur. A jucat finala Cupei Mondiale in 2018 cu nationala Croatiei.

(18) Eric Cantona se confunda cu imaginea baiatului rau. A jucat 143 de meeciuri pentru Manchester United si alte 45 pentru nationala Frantei. A cucerit de patru ori titlul in Premier League, de doua ori Cupa Angliei si are un titlu european de tineret cu nationala U21 a Frantei.

(17) Gabriel Omar Batistuta este numele unui marcator prin excelenta. A ramas in istorie ca singurul jucator cu doua hattrick-uri la doua Cupe Mondiale diferite.

(16) Luis Figo a scris istorie pentru Barcelona si Real Madrid. Unul dintre putinii din istorie care au jucat cu succes pentru marile rivale spaniole.

(15) Wayne Rooney este unul dintre cei mai talentati jucatori pe care i-a dat fotbalul englez. Are 393 de meciuri pentru Manchester United, cinci titluri in Premier League, UEFA Champions League si UEFA Europa League, printre altele.

(14) Kaka, pe numele sau real Ricardo Izecson dos Santos Leite, a scris istorie la AC Milan si a cucerit Balonul de Aur in 2007. Castigator al Cupei Mondiale cu Brazilia in 2002.

(13) Ryan Giggs este cel mai mare jucator galez din toate timpurile. A jucat in 963 de meciuri pentru Manchester United. A castigat de 13 ori Premier League si de doua ori UEFA Champions League. Este printre putinii jucatori care au castigat Cupa Intercontinentala (1999) si Campionatul Mondial al Cluburilor (2008).

(12) Fabio Cannavaro a castigat Cupa Mondiala cu Italia in 2006 si Balonul de Aur in acelasi an.

(11) Rivaldo a ramas in istorie pentru golul din foarfeca marcat impotriva celor de la Valencia pe Nou Camp. Castigator al Cupei Mondiale cu Brazilia in 2002, mai are in palmares doua titluri in Spania cu Barcelona si UEFA Champions League alaturi de AC Milan, echipa la care a jucat doar 22 de meciuri in doua sezoane.

(10) Roberto Baggio face parte din generatia fabuloasa a fotbalului italian de la inceputul anilor 90. Penalty-ul ratat in finala Cupei Mondiale din 1994 l-a facut faimos. A cucerit doua titluri in Serie A, unul cu Juventus si un altul cu AC Milan. In 1994 a iesit pe locul doi in clasamentul pentru Balonul de Aur.

(9) Paolo Maldini se confunda practic cu istoria clubului AC Milan dupa 902 meciuri in 24 de cariera pentru aceleasi culori. A castigat de sapte ori titlul in Italia si de cinci ori UEFA Champions League.

(8) Andres Iniesta si-a castigat locul in istoria fotbalului pentru golul care a adus titlul mondial Spaniei in finala cu Olanda din 2010.

(7) Xavi Hernandez s-a confundat cu Barcelona si nationala Spaniei, punand umarul la cele trei trofee consecutive: EURO 2008, Cupa Mondiala 2010 si EURO 2012. Cu 505 meciuri pentru Barcelona, Xavi a obtinut opt titluri in La Liga si de patru ori UEFA Champions League.

(6) Thierry Henry se confunda cu istoria recenta a clubului londonez Arsenal, pentru care a evoluat in 254 de meciuri intre 1999 si 2007. Doua titluri in Premier League a obtinut cu "tunarii", dupa care a castigat alte doua titluri in Spania cu Barcelona si UEFA Champions League. Are un titlu mondial cu Franta in 1998 si un altul european doi ani mai tarziu. In 2003 a iesit pe locul doi la Balonul de Aur.

(5) Ronaldinho a evoluat pentru trei dintre marile cluburi europene: PSG, Barcelona si AC Milan, adunand 97 de meciuri pentru nationala Braziliei. Din palmaresul sau nu lipsesc titlul Spaniei, al Italiei, Copa Libertadores, Copa America, Cupa Mondiala sau Cupa Confederatiilor. A castigat Balonul de Aur in 2005.

(4) Ronaldo brazilianul a fost unul dintre cei mari atacanti ai tuturor timpurilor. A jucat pentru Barcelona, Inter Milano si AC Milan, dar la Real Madrid a cunoscut gloria in Europa. Are 98 de meciuri si 62 de goluri pentru nationala Braziliei alaturi de care a castigat doua titluri mondiale, in 1994 si 2002. Titlul in Spania cu Real Madrid, Cupa Spaniei cu Barcelona, Cupa UEFA cu Inter Milano si Copa America sunt printre competitiile majore castigate de cel poreclit "Fenomenul".

(3) Zinedine Zidane a incantat la Juventus, Real Madrid si pentru nationala Frantei, alaturi de care a iesit campion mondial in 1998 si campion european in 2000. Are doua titluri in Italia, unul in Spania si UEFA Champions League cu Real Madrid. N-a castigat niciodata Balonul de Aur, fiind al treilea in ierarhia din 1997.

(2) Cristiano Ronaldo are singurul defect de a fi contemporan cu Lionel Messi. Dupa ce a jucat aproape 200 de meciuri pentru Manchester United, si a castigat trei titluri in Premier League, Ronaldo a trecut la Real Madrid pentru care a marcat 450 de goluri in 438 de meciuri. A castigat alte doua titluri in Spania si de cinci ori a ridicat trofeul UEFA Champions League, in patru ocazii cu Real Madrid. Mai are un titlu in Italia cu Juventus, iar cu nationala Portugaliei a obtinut titlul european in 2016. De cinci ori in cariera a cucerit Balonul de Aur.

(1) Lionel Messi este jucatorul care a scris si scrie istorie pentru Barcelona, cu 603 goluri in 687 de meciuri. A castigat de zece ori titlul in Spania, de sase ori Cupa Spaniei, de patru ori UEFA Champions League, de trei ori Supercupa Europei si tot de trei ori Campionatul Mondial al Cluburilor. La nivelul echipei nationale are o finala de Cupa Mondiala in 2004 pierduta in fata Germaniei, un titlu mondial la U20 in 2005 si medalia olimpica de aur in 2008. De sase ori a cucerit Balonul de Aur, ultima oara in 2019.



Topul celor mai valorosi 25 de jucatori din ultimul sfert de veac