Fotbal International

Surpriza de proportii la Mondialul Cluburilor sub ochii lui Istvan Kovacs. Campioana Americii de Sud eliminata in semifinale!

Sursă foto: https://twitter.com/Alhilal_FC/

Prima semifinala la Cupa Mondiala a Cluburilor din Maroc le-a adus fata in fata, marti seara, pe Flamengo (detinatoarea Copei Libertadores) si pe Al Hilal (ultima castigatoare a Ligii Campionilor Asiei). Un meci arbitrat de Istvan Kovacs la centru si care s-a incheiat cu o mare surpriza, 3-2 pentru Al Hilal!

Al Dawsari a fost eroul echipei din Arabia Saudita, cu o dubla in minutele 4 si 45+9. Ultima reusita a fost dintr-o lovitura de la 11 metri

Pedro a marcat pentru Flamengo in minutul 20 golul de 1-1, insa in finalul primei reprize echipa braziliana a ramas in inferioritate numerica.

Istvan Kovacs i-a acordat lui Gerson al doilea galben pentru un hent la faza care a provocat penalty-ul acordat celor de la Al Hilal.

Gerson fusese prima data avertizat cu galben in minutul 15 pentru o simulare.

Al Hilal a profitat de superioritatea numerica si a marcat golul de 3-1, cu 20 de minute inaintea finalului, prin Vietto din pasa aceluias Al Dawsari.

Pedro a redus din diferenta, in minutul 90+1, cu o reluare din sase metri, insa Flamengo n-a mai avut puterea sa forteze trimiterea meciului in prelungiri.

Al Hilal se califica asadar in finala Cupei Mondiale a Cluburilor, acolo unde va intalni invingatoarea meciului dintre Real Madrid si Al Ahly (Egipt), partida programata miercuri seara.

Al Hilal devine prima echipa saudita calificata in finala competitiei si a doua din Orientul Mijlociu, dupa Al Ain (Emirate) in 2018.

Flamengo rateaza a doua prezenta in finala din istorie, dupa cea pierduta in 2019 contra lui Liverpool.

Brazilia ramane cu patru titluri dupa noua aparitii in finala.

Cele mai multe trofee au fost obtinute de echipele spaniole (7).



Surpriza de proportii la Mondialul Cluburilor sub ochii lui Istvan Kovacs. Campioana Americii de Sud eliminata in semifinale!