Fotbal International

Steaua Bulgariei este in faliment

Fotbalul de la sud de Dunare intampina probleme financiare chiar mai mari decat cele vazute la noi in Liga 1.

CSKA Sofia, echipa cu 31 de campionate ale Bulgariei in palmares, a ajuns in faliment si conducerea clubului a cedat intreg pachetul de actiuni catre fostul international Hristo Stoichkov.

Starul Bulgariei de la Cupa Mondiala din 1994 a primit astfel clubul gratis in tentiva de a-l tine pe linia de plutire. Fara licenta si cu datorii uriase, CSKA Sofia va rata prezenta in Europa League, unde era calificata pentru sezonul 2013-14 dupa locul trei ocupa pe plan intern, iar in campionat trebuie sa fuzioneze cu o alta echipa pentru a continua activitatea la cel mai inalt nivel.

"CSKA pe care o stiam noi nu mai exista. Vom incepe de la zero, fara datorii. Trebuie sa gasim o alta echipa si sa fuzionam cu aceasta pentru a lua licenta si a putea continua in prima liga a Bulgariei", a declarat Stoichkov.

CSKA Sofia risca sa fie retrogradata in liga de amatori a Bulgariei daca nu va gasi o echipa pentru fuziune pana la startul campionatului in 20 iulie.

"Dupa discutii avute cu Hristo Stoichkov, am decis sa-i transferam toate activele clubului fara a mai avea nicio pretentie financiara", a declarat Dimitar Borisov, patronul clubului.

Echipa fanion a Bulgariei a disputat trei semifinale europene intre 1967 si 1989, insa ultimul titlu pe plan intern dateaza din 2008.



Steaua Bulgariei este in faliment