Fotbal International

Singurul meci pierdut de Pele la Cupa Mondiala

Sursă foto: pinterest.com

Legendarul Pele, considerat de multi cel mai mare fotbalist din toate timpurile, se poate lauda cu performanta de a fi pierdut un singur meci la Cupa Mondiala.

S-a intamplat la editia din 1966 gazduita de Anglia, cand nationala Braziliei, detinatoarea trofeului la momentul respectiv, a pierdut in fata grupelor in fata Portugaliei lui Eusebio, cu 3-1.

Meciul s-a disputat pe arena Goodison Park din Liverpool, stadionul echipei locale Everton, in prezenta a 58.479 de spectatori sau 62.204, in functie de sursa.

Simoes a deschis scorul dupa 15 minute, celelalte goluri ale Portugaliei fiind marcate de Eusebio, in minutele 27 si 85.

Pentru Brazilia a redus din diferenta Rildo cu 17 minute inaintea finalului.

Portugalia a castigat grupa cu punctaj maxim dupa trei meciuri, fiind urmata de Ungaria. Eliminate dupa faza grupelor au fost Brazilia si Bulgaria.

In sferturile de finala Portugalia a invins Coreea de Nord dupa un meci intrat in legenda fotbalului. Condusi cu 3-0, lusitanii au intors scorul la 5-3 in favoarea lor.

S-a intamplat doar a doua oara in istoria Cupei Mondiale cand o echipa a revenit de la un deficit de trei goluri pentru a castiga partida.

Eusebio a incheiat turneul final ca golgeter, patru din cele noua goluri fiind marcate chiar impotriva nord-coreenilor.

Pele a castigat de trei ori Cupa Mondiala in cariera: in 1958, 1962 si 1970.

Doua pentru doua echipe a jucat Pele in cariera: Santos si New York Cosmos.

Pentru Santos intre 1956–1974, perioada in care a marcat 619 goluri in 638 de meciuri, apoi la New York Cosmos intre 1975–1977 (31 de goluri in 56 de meciuri).



Singurul meci pierdut de Pele la Cupa Mondiala