Fotbal International

Blatter anunta oprirea blaturilor: Arbitrajul video in fotbal va fi introdus in acest an

Sepp Blatter a anuntat luni ca arbitrjul video va fi introdus in teste in acest an. El a explicat si mecanismul acestui proces.

In varsta de 78 de ani, Sepp Blatter a facut anuntul in cadrul conferintei Soccerex sustinuta in orasul englez Manchester.

"Echipele vor putea o data de doua ori pe repriza sa conteste deciziile de arbitraj, dar numai cand jocul este oprit. Vizonarea se va face un televizor pus la dispozitie de postul tv care transmite partida, si nu pe un ecran al arbitrului. Antrenorul si arbitrul vor merge impreuna sa se uite pe televizor, iar arbitrul isi poate schimba decizia, la fel ca si in tenis de exemplu", a spus Blatter.

"Sistemul se va aplica doar la meciurile televizate, incepand cu niste teste care vor incepe din acest an. Vom introduce sistemul intr-o competitie FIFA, intr-un turneu de junori sau de sub 20 de ani asa cum ar putea fi si cel din 2015 din Noua Zeelanda", a mai decalrat Blatter.

Sistemul video in fotbal ar putea fi urmatoarea inovatie ce va fi acceptata la nivel mondial, asa cum si vopseaua invizibila testata in 2013 a intrat la Cupa Mondiala 2014, oficial, pentru loviturile libere. Vopseaua invizibila a fost introdusa si in competitiile UEFA incepand cu acest sezon, dar si in unele campionate de fotbal importante.

Blatter ar putea obtine al cincilea mandat in fruntea FIFA. Presedintele UEFA, Michel Platini a anuntat ca nu va candida contra sa.

Sepp Blatter s-a aflat in ultimele luni in centrul unor scandaluri menite sa ii anuleze candidatura, insa acest lucru nu s-a intamplat. In presa au aparut zvonuri despre o posibila coruptie legata de organizarea din Qatar a Cupei Mondiale 2022, precum si ilegalitati in vanzarea biletelor oferite gratuit de FIFA federatiilor de fotbal la Cupa Mondiala 2014, un caz in care s-au operat si arestari in Brazilia. Blatter nu a clipit si a mers mai departe.



Blatter anunta oprirea blaturilor: Arbitrajul video in fotbal va fi introdus in acest an