Fotbal International

Seedorf traieste a doua tinerete in Brazilia

Mijlocasul olandez Clarence Seedorf a parasit corabia unui AC Milan în deriva pentru a-si trai ultimii ani de cariera în Brasileirao, prima liga braziliana, dar dupa 13 meciuri forma sa este una de invidiat.

Ajuns la Botafogo liber de contract, fostul international olandez a marcat 6 goluri în 13 meciuri, tot atât cât reusise pentru AC Milan în ultimele 48 de meciuri disputate în Serie A.

Seedorf a marcat doua dintre cele sase goluri în chiar ultima etapa din prima liga a campionatului Braziliei contra celor de la Corinthians.

În vârsta de 36 de ani, Seedorf a cucerit Liga Campionilor cu trei echipe diferite: Ajax, Real Madrid si Milan.

Olandezul a deschis scorul în minutul 6 si a egalat la doi cu un sfert de ora înaintea finalului. Botafogo-Corinthians s-a terminat asadar 2-2, iar echipa din Rio de Janeiro ocupa locul 6 în clasament cu 40 de puncte.

Fluminense conduce Serie A Brasileirao cu 56 de puncte, urmata de Atletico Mineiro cu 52 de puncte si Gremio Porto Alegre cu 49 de puncte.

Seedorf a jucat pâna acum 13 meciuri, dintre care 12 din postura de titular, si a adunat 1039 de minute în tricoul lui Botafogo.



Seedorf traieste a doua tinerete in Brazilia