Fotbal International

Rusia, exclusa de FIFA din toate competitiile internationale | UEFA a rupt contractul cu Gazprom

Sursă foto: https://twitter.com/fifamedia

Cele doua mari organisme din fotbalul profesionist au decis sa excluda echipele din Rusia pe fondul invaziei militare din Ucraina, anunta FRF.

In urma deciziilor initiale adoptate de Consiliul FIFA si de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor masuri suplimentare, FIFA si UEFA au decis astazi, impreuna, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative nationale, fie echipe de club, sa fie suspendate de la participarea in competitiile FIFA si UEFA pana la noi reglementari.

Aceste decizii au fost adoptate astazi de Consiliul FIFA si de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai inalte organe de decizie ale ambelor institutii in astfel de probleme urgente.

Fotbalul este unit in deplina solidaritate cu toti oamenii afectati din Ucraina. Ambii presedinti, FIFA si UEFA, spera ca situatia din Ucraina se va imbunatati semnificativ si rapid, astfel incat fotbalul sa poata fi din nou un vector de unitate si pace intre oameni.

UEFA a rupt parteneriatul cu Gazprom

O alta decizie anuntata astazi, cu efect imediat, este faptul ca UEFA a hotarat sa incheie parteneriatul cu Gazprom in toate competitiile.

Decizia a intrat deja in vigoare si acopera toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competitiile UEFA la echipele nationale si UEFA EURO 2024.

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a participat la sedinta online din aceasta seara in calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care ii ofera si statutul de membru in Comitetul Executiv UEFA.

Raspunsul Federatiei de Fotbal din Rusia: “Decizie discriminatorie”

"Uniunea Rusa de Fotbal dezaproba categoric decizia FIFA si a UEFA de a suspenda toate echipele rusesti de la participarea la meciuri internationale pentru o perioada nedeterminata.

“Consideram ca aceasta decizie contravine normelor si principiilor competitiilor internationale, precum si spiritul sportului.

“Este clar discriminatorie si aduce prejudicii unui numar foarte mare de sportivi, antrenori, personalul cluburilor si echipelor nationale si, mai ales, milioanelor de fani rusi si internationali, ale caror interese ar trebui protejate in primul rand de organizatiile sportive internationale".



Rusia, exclusa de FIFA din toate competitiile internationale | UEFA a rupt contractul cu Gazprom