Fotbal International

Real Madrid - Barcelona in finala Supercupei Spaniei (duminica, 21:00). Echipele probabile si cotele FORTUNA

Sursă foto: twitter.com/

Marile rivale spaniole Real Madrid si FC Barcelona se infrunta, duminica, la Ryadh in Arabia Saudita, pentru trofeul Supercupei Spaniei.

Cotele FORTUNA:  Real Madrid 3.20| Egal 3.55| Barcelona 2.30

Ambele echipe au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a ajunge in marea finala. Real Madrid a trecut de Valencia, in timp ce Barcelona a depasit pe Betis Sevilla.

Real Madrid si Barcelona ocupa primele doua locuri in clasamentul din La Liga, fiind despartite de trei puncte. Catalanii conduc in clasament, dupa ce Real Madrid a pierdut la Villarreal (1-2), iar oamenii lui Xavi s-au impus in deplasare cu Atletico Madrid (1-0).

Supercupa Spaniei nu reprezinta o prioritate pentru niciuna dintre finaliste, tinand cont si de programul super incarcat din perioada urmatoare. Chiar si asa, El Clasico ramane un derby de traditie si trebuie onorat ca atare, chiar daca se joaca la mii de kilometri departare de Spania.

Un succes al celor de la Real Madrid ar face ca acestia sa egaleze Barcelona la numarul de trofee (13).

Cele doua echipe s-au mai intalnit o data in actualul sezon, Real Madrid impunandu-se pe teren propriu, cu 3-1, in octombrie trecut.

Barcelona este cea mai de succes echipa in Supercupa Spaniei, desi ultimul trofeu acontat de catalani dateaza din 2018. De atunci au mai jucat o finala, pierduta cu Athletic Bilbao, in 2021.

Carlo Ancelotti se confrunta cu probleme de efectiv inaintea meciului de duminica seara. Pe langa Aurelien Tchouameni si David Alaba, lasati la Madrid din cauza accidentarilor, alti trei jucatori au incasat lovituri in semifinala cu Valencia si au devenit indisponibili: Eduardo Camavinga, Eder Militao si Lucas Vazquez. Acesta din urma va sta pe tusa aproximativ sase saptamani din cauza accidentarii la glezna.

Echipele probabile

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Milita, Rudiger, Mendy; Kroos, Valverde, Modric; Rodrygo, Benzema, Vinicius.

FC Barcelona: Ter Stegen; Kounde, Araujo, Christensen, Balde; F de Jong, Busquets, Pedri; Dembele, Lewandowski, Fati.



Real Madrid - Barcelona in finala Supercupei Spaniei (duminica, 21:00). Echipele probabile si cotele FORTUNA