Fotbal International

Rasturnare de situatie in cazul Christian Atsu. Antrenorul echipei Hatayspor contrazice versiunea oficiala: "Nu mai scrieti ca este in viata"

Sursă foto: https://www.facebook.com/igsu.situatiideurgenta/

Internationalul ghanez Christian Atsu a fost prins sub daramaturi in urma cutremurului de 7.8 grade care a lovit Turcia in dimineata zilei de 6 februarie.

Aflat la Hatay, intr-una dintre cele mai afectate localitati de puternicul seism, Atsu a fost prins sub daramaturile unei cladiri cu noua etaje, dupa cum a anuntat presa locala din Turcia.

Ulterior au aparut vesti bune despre Atsu, ofiterul de presa al clubului Hatayspor anuntand ca acesta a fost scos in viata de sub daramaturi si ca primeste ingrijiri medicale intr-un spital local.

Volkan Demirel, antrenorul echipei Hatayspor, a iesit miercuri cu o declaratie care contrazice versiunea anterioara.

"Nu scrieti ca a supravietuit fara sa fiti siguri ca a supravietuit", a transmis Demirel despre soarta jucatorului sau.

"Oamenii au familii. Speranta si durerea sunt tot mai mari. Nu exista nicio veste despre Atsu si Taner Savut (n.r. - directorul sportiv al echipei). Oamenii muncesc zi si noapte. Sper ca amandoi sa fie salvati", a transmis Volkan Demirel.

Incertitudinea a crescut dupa ce jurnalistii turci l-au cautat pe Atsu la spitalul unde fusese indicat de catre medicul echipei Hatayspor ca s-ar afla internat, insa acolo nici urma de jucatorul ghanez.

Agentul jucatorului nu a putut oferi informatii despre situatia acestuia, spre disperarea familiei.

Turcia a fost puternic afectata de cel mai mare cutremur din ultima suta de ani. Un seism de 7.8 grade pe scara Richter urmat de alte cateva sute de replici. Printre acestea, la noua ore distanta, aparatele de masurat au inregistrat o noua miscare a pamantului cu magnitudinea de 7.6 grade.

Numarul mortilor a ajuns la peste 11.000 (dintre care 9.000 doar in Turcia), iar pagubele materiale sunt uriase.

Presedintele turc Recep Erdogan s-a deplasat, miercuri, in zonele afectate de seism, promitand reconstructia tuturor cladirilor in decurs de un an si ajutorul imediat al celor care au ajuns fara un acoperis deasupra capului.

Spre exemplu, pe stadionul din localitatea Karahmanmaras, unde cladirile arata ca dupa un atac nuclear, autoritatile turce au instalat zeci de corturi de campanie pentru adapostirea sinistratilor.


sursa foto: captura Agentia Anadolu

Erdogan a mai anuntat ca oamenii fara adapost vor fi cazati in hoteluri din Antalya, Alanya si Mersin, fiecare familie urmand a primi pentru inceput cate 10.000 de lire turcesti (echivalentul a 531 de dolari).

In Turcia toate competitiile sportive sunt suspendate, iar campionatul de fotbal ar urma sa fie reluat dupa o saptamana, spre revolta unui jucator norvegian care a vazut moartea cu ochii si care a scapat ca prin minune cu viata. Este vorba de Frederik Gulbrandsen, jucator legitimat la Adana Demirspor, echipa care se lupta in acest sezon cu greii din Istanbul.

Romania a trimis miercuri un alt contingent de salvatori specializati din cadrul unitatilor aflate in subordinea IGSU. Aceasta dupa ce inca de luni in Turcia, zona Antakia, opereaza un prim grup format din 60 de salvatori specializati in protectie civila si prevenirea dezastrelor.



Rasturnare de situatie in cazul Christian Atsu. Antrenorul echipei Hatayspor contrazice versiunea oficiala: "Nu mai scrieti ca este in viata"