Fotbal International

Primul penalty video din istorie a fost acordat gresit

Pentru prima oara in istorie s-a apelat in cadrul unei competitii FIFA la tehnologia video pentru a se lua o decizie de arbitraj. Insa, aceasta a fost gresita.

In cadrul Cupei Mondiale a Cluburilor ce are loc in Japonia, arbitrul Victor Kassai a hotarat sa consulte tehnologia video pusa la dispozitie de FIFA pentru a lua o decizie in cadrul unei actiuni de poarta controversate.

Kassai s-a uitat pe monitoare, a studiat si a acordat penalty. El a omis insa ca la executarea loviturii libere un jucator se afla in pozitie evidenta de ofsaid.

Centralul nu a evaluat faza in totalitatea ei si s-a concentarat doar asupra faultului din careu, comis dupa ofsaid. 

Tehnologia video este folosita in premiera de FIFA in cadrul unei competitii oficiale si ar putea deveni standard in 2017 sau 2018. Arbitrii au fost instruiti, dar se pare ca inca sunt scapari.

Cum functioneaza tehnologia video

Centralii vor sta in legatura permanenta cu doi asistenti aflati intr-o camera de la stadion, in care se afla monitoare pe care se vad imaginile transmise de toate camerele de televiziune.

Asistentii au acces la toate unghiurile de filmare disponibile, le pot studia la cerere, transmit ceea ce au vazut catre arbitrul de centru, iar acesta din urma ia hotararea finala.



Primul penalty video din istorie a fost acordat gresit