Fotbal International

Povestea anonimului care a rivalizat la bani cu Ronaldo si Messi

Pentru multi dintre iubitorii fotbalului numele Dario Conca nu spuna mai nimic. In realitate acesta este un fotbalist argentinian ajuns la 30 de ani si care in 2011 era al treilea intr-un clasament al salariilor, dupa Cristiano Ronaldo si Lionel Messi.

Campion in Brazilia cu Fluminense, Conca i-a cucerit pe chinezii de la Guangzhou Evergranfe, echipa care nu a ezitat sa achite peste 10 milioane de dolari pentru transferul acestuia.

Conca a ajuns astfel in China, noul El Dorado din fotbalul mondial, si a semnat pentru un salariu de 12.5 milioane de dolari anual (8.4 milioane de lire sterline).

Visul frumos pentru Conca a inceput sa se transforme in cosmar dupa ce a avut un diferend cu antrenorul de la Guangzhou. Conducerea clubului a considerat nepotrivita atitudinea jucatorului si l-a suspendat pe acesta noua etape.

Situatia lui Conca s-a ameliorat dupa preluarea echipei in vara lui 2012 de catre italianul Marcelo Lippi, suspendarea fiind ridicata de reputatul tehnician.

Cu 33 de goluri in 65 de meciuri si un salariu saptamanal de 195.000 de dolari, Conca s-a saturat insa de China si din ianuarie 2014 va reveni la Fluminense in Brazilia.



Povestea anonimului care a rivalizat la bani cu Ronaldo si Messi