Fotbal International

Planul îndrăzneț al saudiților. Vor o echipă în Liga Campionilor din Europa!

Sursă foto: https://twitter.com/AlNassrFC

Potrivit unui raport dat publicității de Corriere dello Sport, planul pe termen mediu al autorităților saudite este de a avea o echipă în cea mai importantă competiție a fotbalului european.

Concret, din sezonul 2024/25 campioana Arabiei Saudite ar urma să primească o invitație (wild card) pentru a putea participa în Liga Campionilor.

Mutarea ar putea avea loc în contextul în care UEFA a anunțat deja că plănuiește  schimbarea formatului actual cu unul care va aduna la start 36 de echipe. 

Noua competiție se va desfășura sub forma unui mini-campionat, cu zece meciuri pentru fiecare echipa, fara tur-retur.

Primele opt formații vor continua competiția in optimile de finala.

Echipele clasate pe locurile 9-24 vor disputa un baraj (tur-retur) pentru stabilirea celorlalte opt echipe calificate in optimi.

Formațiile de la locurile 25-36 vor părăsi competiția.

Daca in prezent câștigătoarea Champions League disputa 13 meciuri, in noul format ar ajunge sa dispute 17 meciuri si chiar 19, daca va trece si prin faza de playoff.

UEFA a decis schimbarea formatului impreuna cu Asociația Cluburilor Europene.

Pe această schimbare mizează și saudiții pentru a forța intrarea în fotbalul european.

De aici înțelegem că transferurile de top din ultima perioadă sunt cu bătaie lungă și acoperă mai multe paliere: imaginea țării în exterior, pregătirea eventualei candidaturi pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal în viitorul apropiat și, nu în ultimul rând, participarea în fotbalul european.



Planul îndrăzneț al saudiților. Vor o echipă în Liga Campionilor din Europa!