Fotbal International

O parte a meciurilor din Primera Division se vor juca în SUA

Deși pare un clickbait de cea mai joasă speță, este complet adevărat. Noul sponsor american al Primera Division  va muta cel mai probabil începând din acest sezon o parte din meciurile  oficiale de campionat peste Ocean.

Americanii vor să aplice rețeta din NFL, acolo unde meciurile din propriul campionat se joacă în afara țarii.

Real Madrid, Barcelona și alte echipe din La Liga vor juca în SUA. Anunțul este oficial și vine ca urmare a semnării unui contract de sponsorizare între Liga Spaniolă de Fotbal și compania americană de media Relevant, anunță joi CNN pe prima pagină a site-ului. Surse ale presei din America anunță că mutarea are șanse mari să aibă loc chiar din acest sezon, 2018/2019.

Vor veni în SUA pentru primul meci fie Real Madrid, fie Barcelona, nu amândouă, iar apoi vor urma și altele. Prima partidă se va juca, cel mai probabil, la Miami.

Relevant este o companie relativ mică de marketing ce activează în domeniile sport, media și divertisment, fiind  fondată de Stephen Ross, patronul echipei de fotbal american Miami Dolphins.

Americanii nu văd o problemă pentru echipele din Primera să joace în SUA, din contră consideră că nivelul fotbalului iberic se va ridica, având mult de câștigat inclusiv pe plan financiar. În plus, ei afirmă că, este adevărat fanii din Spania vor rata să vadă unele meciuri pe stadion, dar cei din America vor avea șansa să fie pe stadion la un meci din La Liga, ceea ce până acum era imposibil fără a merge în Spania.

Vedetele din Primera Division nu sunt de aceeași părere și nici nu vor să audă de așa ceva, amenințând cu greva. Ei acuză că nu au fost consultați și că o decizie ce are implicații pe o durată atât de mare (15 ani) nu se poate lua atât de rapid și în orice condiții.

Dacă acest lucru se va întâmpla, La Liga va juca pentru prima oară în istorie meciuri oficiale de campionat în afara Spaniei.



O parte a meciurilor din Primera Division se vor juca în SUA