Fotbal International

Manchester City e noua campioană mondială a cluburilor

Sursă foto: https://twitter.com/FIFAWorldCup

Echipa engleză Manchester City a trecut de Fluminense din Brazilia în finala mare a Mondialului Cluburilor cu un categoric 4-0 (2-0).

Un meci disputat la Jeddah în Arabia Saudită care a început practic de la 1-0 pentru campioana Europei.

Experimentatul Marcelo, jucător cu patru trofee la Mondialul Cluburilor în palmares, a pasat direct în picioarele lui Ake, acesta a tras în bară și din ricoșeu Julian Alvarez a împins mingea cu pieptul în poartă pentru 1-0.

Era minutul 1 și Manchester City intra în istoria competiției prin marcarea celui mai rapid gol din toate finalele Mondialului Cluburilor.

Fluminense a mers din rău în mai rău și, în minutul 27, Nino a marcat în propria poartă la centrarea lui Foden de pe flancul stâng.

Campioana Americii de Sud a ratat prima și de altfel singura ocazie din meci în minutul 40 după o lovitură de la colț. Arias a reluat periculos pe poartă și Ederson a respins in extremis cu o mână.

Partea secundă a fost dominată autoritar de Manchester City, ”cetățenii” marcând alte două goluri. Foden a făcut 3-0 în minutul 72 din alunecare în șase metri, pentru ca Alvarez să-și treacă în cont dubla, în minutul 88, cu un șut din interiorul careului.

Manchester City devine a patra echipă din Anglia care câștigă Mondialul Cluburilor, după Manchester United, Liverpool și Chelsea.

Pep Guardiola ajunge la patru trofee, după cele cucerite cu FC Barcelona (2) și Bayern Munchen.

A fost ultima ediție a Mondialului Cluburilor desfășurat în acest format. Din 2025 competiția va trece la un format cu 32 de echipe și se va desfășura ca un veritabil turneul final.

Ediția următoare va fi găzduită de Statele Unite ala Americii, după ce în ultimii ani a avut loc în Qatar, Emirate, Maroc și acum în Arabia Saudită.



Manchester City e noua campioană mondială a cluburilor