Fotbal International

Italia si Argentina se infrunta pe Wembley in Finalissima

Sursă foto: https://twitter.com/EURO2024/

Legendara arena londoneza gazduieste o confruntare de zile mari intre doua super puteri din fotbalul mondial. Italia a cucerit EURO 2020, in timp ce Argentina vine din postura de castigatoare a Copei America.

Cotele oferit de CASA Pariurilor
Italia – 3.25 | Egal – 3.00 | Argentina – 2.50

Este doar pentru a treia oara in istorie cand campioanele din UEFA si CONMEBOL se infrunta intr-un duel direct pentru a stabili care este regina lumii la fotbal.

Au mai existat doua astfel de meciuri, in 1985 si 1993, cand in joc a fost pusa Cupa Artemio Franchi. Franta a invins Uruguay (2-0) pe Parc des Princes din Paris in 1985, pentru ca Argentina sa treaca de Danemarca pe teren propriu la Mar del Plata, la loviturile de departajare, in 1993.

Pentru Italia este un meci al revansei dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala din Qatar. Va fi al doilea turneu final mondial fara Squadra Azzurra printre cele 32 de participante.

Argentina vine dupa o serie impresionanta de 31 de meciuri fara infrangere. Ultimum meci pierdut de selectionata Albiceleste dateaza din iulie 2019, cand pierdeau la Copa America in fata Braziliei.

In acest an Argentina a disputat deja patru meciuri. A castigat trei si a remizat contra celor din Ecuador (1-1).

Roberto Mancini a schimbat politica de selectie dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala si a convocat pentru acest meci nu mai putin de 12 debutanti la echipa nationala a Italiei.

E clar ca Italia profita de ratarea prezentei la turneul final mondial pentru a schimba generatiile.

Pentru capitanul Giorgio Chiellini (37 ani) meciul cu Argentina va fi ultimul pentru nationala. Acesta pleaca si de la Juventus pentru a mai evolua cel putin un an peste ocean in Major League Soccer.

Din echipa Argentinei nu va lipsi Lionel Messi, liderul de selectii pentru nationala tarii sale cu 160 de meciuri si 81 de goluri.

Argentina n-a primit gol in ultimele cinci meciuri disputate.

Echipele probabile

ITALIA: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Bernardeschi, Scamacca, Insigne.

ARGENTINA: Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; De Paul, Rodriguez, Lo Celso; Messi, Lautaro, Di Maria.



Italia si Argentina se infrunta pe Wembley in Finalissima