Fotbal International

Fotbalist israelian arestat în Turcia pentru un mesaj despre războiul din Gaza

Sursă foto: https://twitter.com/TMasudin

Relațiile dintre Turcia și Israel s-au tensionat după ce jucătorul israelian Sagiv Jehezkel legitimat la Antalyaspor a afișat un mesaj despre războiul din Gaza după un gol marcat în partida de campionat contra celor de la Trabzonspor.

Sagiv Jehezkel a arătat la camere mesajul ”100 de zile / 7.10”, cu referire la ziua atacului grupării teroriste Hamas asupra Israelului.

Jucătorul israelian a fost reținut de autoritățile turce imediat după meci sub acuzația de ”incitare publică la ură”, a anunțat minitrul turc de justiție, Ylmaz Tunc, pe rețeaua de socializare X.

În plus, conducerea clubului Antalyaspor l-a exclus din lot pe jucătorul israelian, acuzându-l pe acesta că ”acționează împotriva valorilor țării”.

Turcia condusă de președintele Recep Tayyip Erdogan susține cauza palestiniană pe un ton autoritar și consideră Israelului ca fiind ”un stat terorist”.

Jehezkel a fost eliberat după o noapte petrecută în arest, așteptând să fie judecat pentru acuzațiile care îi sunt aduse, anunță postul Al Jazeera.



Fotbalist israelian arestat în Turcia pentru un mesaj despre războiul din Gaza