Fotbal International

Fluminense câștigă în premieră Copa Libertadores după o finală de 120 de minute pe Maracana

Sursă foto: https://twitter.com/FluminenseFC

Echipa braziliană Fluminense este noua campioană a Americii de Sud, după ce a trecut de Boca Juniors din Argentina, cu 2-1 după prelungiri, în finala programată sâmbătă seara pe Maracana din Rio de Janeiro.

După un început fără acțiuni de poartă și cu un joc bazat aproape în totalitate pe duelurile fizice pentru balon, Fluminense a deschis scorul prin German Cano, în minutul 36.

Atacantul argentinian în vârstă de 35 de ani a perforat poarta apărată de Romero cu un șut din interiorul careului, după o fază lucrată de cei de la Fluminense în flancul drept.

Boca Juniors a restabilit egalitatea în partea secundă prin fundașul dreapta Advincula. Jucătorul din Peru a pătruns în zona centrală și a trimis plasat din afara careului în dreapta portarului Fabio.

Echipa argentiniană a trecut pe lângă golul doi în minutul 89 la șutul lui Merentiel. Mingea a ocolit de puțin poarta spre ușurarea fanilor brazilieni din tribunele impunătorului stadion din Rio de Janeiro.

Fluminense a fost și mai aproape de gol în minutul 90+4 prin Diogo Barbosa, jucătorul intrat aproape de final în locul lui Marcelo, fostul echipier de la Real Madrid. Acesta a primit în interiorul careului și a tras incredibil pe lângă poartă.

Meciul a intrat în prelungiri unde John Kennedy, o altă rezervă de la Fluminense, a înclinat decisiv balanța cu un șut spectaculos din marginea careului.

Kennedy a primit al doilea cartonaș galben pentru bucuria considerată de centralul columbian în exces și n-a mai prins reluarea meciului din teren.

Echilibrul numeric avea să fie restabilit în minutul 105+7. Fabra de la Boca i-a tras o palmă peste față lui Nino, căpitanul lui Fluminense, și a fost eliminat după intervenția VAR.

Boca a trecut pe lângă golul de 2-2 la șutul lui Benedetto din minutul 109, în timp ce Fluminense putea închide meciul în minutul 114 la șutul lui Claudio Rodrigues Gomes care a lovit bara.

Fluminense cucerește pentru prima dată în istorie Copa Libertadores la doar a doua apariție într-o finală. În 2018, Fluminense pierdea ultimul act contra lui LDU Quito din Ecuador.

Pentru Boca Juniors este a șasea finală pierdută, echipa din Buenos Aires rămânând cu cele șase titluri cucerite anterior.

Independiente rămâne echipa cu cele mai multe trofee în Copa Libertadores – 7.



Fluminense câștigă în premieră Copa Libertadores după o finală de 120 de minute pe Maracana