Fotbal International

FIFA prelungeste perioada votului pentru Balonul de Aur. Se fac cartile pentru Ronaldo?

Evolutia lui Cristiano Ronaldo din barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale i-a determinat pe oficialii FIFA sa prelungeasca perioada votului pentru acordarea trofeului Balonul de Aur.

“Voturile care au fost deja acordate pot fi modificate pana la 29 noiembrie”, anunta FIFA.

Forul mondial condus de Sepp Blatter si-a motivat decizia de a redeschide votul prin numarul redus de raspunsuri primite pana la data limita stabilita pentru vinerea trecuta.

Cel mai bun fotbalist al lumii in 2013 va fi ales prin votul capitanilor si selectionerilor din cele 209 tari afiliate la FIFA, precum si in urma votului unui jurnalist din fiecare stat.

Cristiano Ronaldo impresioneaza in acest final de an fiind golgeter in Primera Division si Champions League. CR7 a marcat toate cele patru goluri ale Portugaliei in dubla mansa de baraj cu Suedia, inclusiv un hattrick la Stockholm prin care l-a egalat pe Pauleta in fruntea golgeterilor nationalei lusitane.

Ronaldo a cucerit Balonul de Aur in 2008, dupa care a urmat hegemonia de patru ani a lui Lionel Messi.

Favoriti pentru trofeul din acest an sunt Cristiano Ronaldo, Lionel Messi si Franck Ribery. Acesta din urma are de partea sa atuul de a fi castigat toate trofeele posibile cu Bayern Munchen sezonul trecut, iar acum a obtinut calificarea la turneul final cu nationala Frantei.

Castigatorul Balonului de Aur va fi anuntat intr-o gala FIFA organizata la Zurich la inceputul lunii ianuarie 2014.



FIFA prelungeste perioada votului pentru Balonul de Aur. Se fac cartile pentru Ronaldo?