Fotbal International

FIFA a anunțat echipa ideală a anului 2023. Messi, cel mai bun jucător

Sursă foto: X.com

Nu mai puțin de șase jucători de la Manchester City, campioana Europei și a lumii la nivel de club, au fost incluși în cel mai bun ”11” al anului 2023 la Gala FIFA The Best organizată la Londra.

Cei mai buni 11 jucători de fotbal ai anului 2023 în accepțiunea FIFA sunt: Thibaut Courtois - John Stones, Kyle Walker, Ruben Dias - Bernardo Silva, Jude Bellingham, Kevin De Bruyne - Erling Haaland, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Vinicius Jr.

În aceeași gală a fost anunțat și cel mai bun antrenor al anului 2023, acesta fiind spaniolul Pep Guardiola, omul care a condus-o pe Manchester City spre câștigarea Ligii Campionilor, a titlului în Premier League și a Mondialului Cluburilor.

Pentru a treia oară în carieră argentinianul Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător la Gala FIFA The Best.

Messi a încheiat la egalitate de voturi cu Erling Haalnd (48 pentru fiecare), dar Messi a primit trofeul având mai multe nominalizări la prima poziție decât norvegianul.

Topul trei a fost completat de francezul Kylian Mbappe.

La feminin, trofeul FIFA The Best pentru cea mai valoroasă jucătoare a anului 2023 a revenit ibericei Aitana Bonamti, o sportivă legitimată la FC Barcelona.



FIFA a anunțat echipa ideală a anului 2023. Messi, cel mai bun jucător