Fotbal International

Echipele ai căror suporteri aduc insulte rasiste ar putea pierde respectivele meciuri

Sursă foto: https://twitter.com/sportbible

Propunerea este înaintată de Gianni Infantino în cadrul unui comunicat emis în lumina ultimelor incidente rasiste din fotbalul european.

Milan, victorie pe final de meci cu Udinese. Meciul a fost marcat de un incident rasial

 

Partida Udinese – Milan din prima ligă italiană a fost întreruptă după ce portarul francez Mike Maignan a fost supus unor astfel de insulte rasiale.

Meciul a fost reluat și câștigat în cele din urmă de Milan, cu un gol marcat după minutul 90.

O altă partidă din fotbalul englez a avut parte de același tip de incident, iar poziția FIFA este una fermă când vine vorba de rasism.

”FIFA şi fotbalul îşi manifestă întreaga solidaritate faţă de victimele rasismului şi ale oricărei forme de discriminare. O dată pentru totdeauna: Nu rasismului! Nu oricărei forme de discriminare!”, se arată într-un comunicat.

”Nu există loc pentru rasism sau orice formă de discriminare - atât în fotbal, cât şi în societate. Jucătorii afectaţi de evenimentele de sâmbătă au tot sprijinul meu.

”Avem nevoie ca TOATE părţile relevante să ia măsuri, începând cu educaţia în şcoli, astfel încât generaţiile viitoare să înţeleagă că acest lucru nu face parte din fotbal sau din societate.

Pe lângă procesul în trei etape (meci oprit, meci reluat, meci abandonat), trebuie să implementăm un forfait automat pentru echipa ai cărei fani au proferat insulte rasiste şi au cauzat abandonarea meciului, precum şi interdicţii pe stadioane la nivel mondial şi acuzaţii penale pentru rasişti”, se mai arată în comunicatul președintelui FIFA, Gianni Infantino.



Echipele ai căror suporteri aduc insulte rasiste ar putea pierde respectivele meciuri