Fotbal International

Dani Alves va fi judecat pentru viol. Riscă peste 10 ani de închisoare în Spania

Sursă foto: https://twitter.com/BarcaUniversal

Încarcerat încă din luna ianuarie într-un penitenciar de lângă Barcelona, jucătorul brazilian Dani Alves a fost înștiințat că va fi judecat pentru ceea ce în codul penal spaniol se numește ”agresiune sexuală”.

Dani Alves a fost reținut în ianuarie anul acesta, după ce o tânără l-a acuzat că ar fi fost violată de acesta în toaleta unui club de noapte din Barcelona, în decembrie 2022.

La vremea respectivă Dani Alves era legitimat la echipa mexicană Pumas și se afla în vacanță la Barcelona, loc pe care îl cunoaște de altfel foarte bine după anii petrecuți la echipa blaugrana din oraș.

De la momentul încarcerării Alves și-a schimbat de mai multe ori declarația, afirmând că n-a cunoscut-o niciodată pe reclamantă sau că a întreținut relații sexuale cu aceasta cu acordul ei fără să o fi forțat în vreun fel.

Acum în vârstă de 40 de ani, Dani Alves riscă să rămână în închisoare pentru următorii 12 ani cel puțin, dacă va fi găsit vinovat de agresiunea sexuală pentru care este acuzat.

Judecătorul de caz a impus o cauține în valoare de 150.000 de euro, dar nu pentru eliberarea lui Alves, ci pentru acoperirea eventualelor daune.

Alves rămâne în spatele gratiilor până la finalizarea procesului a cărui dată nu a fost încă stabilită.



Dani Alves va fi judecat pentru viol. Riscă peste 10 ani de închisoare în Spania