Fotbal International

Dan Petrescu, invins pe teren propriu de liderul Anji Mahachkala

Dinamo Moscova nu a mai reusit surpriza contra liderului din Rusia, Anji Mahachkala, si a pierdut duelul cu formatia lui Samuel Eto'o, scor 0-2, desi s-a aflat în superioritate numerica timp de o repriza.

La o saptamâna distanta de la derby-ul local câstigat în fata celor de CSKA Moscova, trupa lui Dan Petrescu a avut parte de un nou soc pe stadionul Khimki contra unei formatii cu cinci victorii consecutive.

Echilibrul partidei s-a rupt rapid dupa un început energic al elevilor lui Petrscu.

Kokorin, atacant rus urmarit din tribuna oficiala de selectionerul Fabio Capello, a patruns în minutul 9 spre poarta adversa si a fost oprit prin fault de Joao Carlos. Aparatorul brazilian a primit cartonasul rosu direct, iar gazdele au fost recompensate cu lovitura libera din marginea careului.

Jantcher, prima achizitie a lui Petrescu la Moscova, a sutat putin peste poarta si astfel gazdele bifau prima ocazie.

Dribling de senzatie reusit de Kokorin în minutul 14 si atacantul lui Dynamo Moscova ramânea singur cu portarul advers, însa nu l-a putut învinge pe Gabulov într-o situatie de unu contra unu.

Anji a replicat târziu si a avut prima ocazie abia în minutul 16, când Shunin a fost la post si a retinut un sut din unghi.

S-a jucat în continuare pe contre si Jantcher l-a testat un minut mai târziu pe Gabulov cu un sut din afara careului.

Dynamo a continuat sa conduca jocul si maghiarul Dszuszak a iesit la rampa în minutul 23 cu un sut din afara careului. Gabulov nu a putut fi depasit si scorul a ramas nemodificat.

Dupa doua minute acelasi Dszuszak, jucator adus de Dynamo Moscova chiar de la Anji pentru 19 milioane de euro, a sutat în forta si Gabulov respingea în corner.

Anji s-a apropiat cel mai mult de gol în minutul 28, când marocanul Boussoufa a trimis putin peste poarta din lovitura libera.

A urmat parada lui Shunin din minutul 33, când acesta a respins în corner sutul lui Boussufa din lovitura libera.

Echilibrul numeric a fost restabilit la sase minute de la reluarea jocului dupa ce Schildenfeld a primit rosu direct pentru un hent la pasa lui Diarra pentru Eto o.

Dynamo Moscova a cazut fizic în partea secunda si Anji a pus stapânire pe joc. Actiunile ofensive s-au înmultit la poarta gazdelor si Shunin a devenit jucatorul esential pentru echipa lui Dan Petrescu.

Dominarea lui Anji s-a concretizat pe tabela de marcaj în minutul 75. Zhirkov, fostul echipier al lui Cheslea, a primit o pasa în careu de la noul intrat Gonzalez si l-a învins pe Shunin cu un stâng bine plasat.

Samuel Eto'o a majorat avantajul formatiei din Daghestan la capatul unui contraatac pornit de la rezerva Gonzalez. Jucatorul marocan introdus de Guus Hiddink în partea secunda i-a pasa pe culoar lui Eto o si camerunezul lui Anji a finalizat din alergare cu exteriorul. A fost al 7-lea gol al sezonului pentru fostul echipier de la Barcelona si Inter Milano.

Dinamo Moscova râmâne dupa aceasta a opta înfrangere în 11 etape în subsolul clasamentului pe loc retrogradabil. Anji ramâne la conducerea clasamentului din Premier League cu 26 de puncte dintr-un total posibil de 33.



Dan Petrescu, invins pe teren propriu de liderul Anji Mahachkala