Fotbal International

Cupa Asiei: Australia revine de la 0-1 si invinge detasat Kuweitul

Australia a debutat cu dreptul la editia din acest an a Cupei Asiei, competitie gazduita in cinci orase de la Antipozi. Sambata debuteaza in competitie si Cosmin Olaroiu cu Arabia Saudita.

Partida inaugurala a avut loc intre tara gazda a turneului final si Kuweit la Melbourne pe un stadion aflat in vecinatatea complexului de tenis care va gazdui din 19 ianuarie primul turneu de Mare Slem al anului.

Cu un antrenor numit in urma cu doar trei saptamani, Kuweitul a deschis scorul la prima faza fixa de care a beneficiat, un corner de pe partea stanga in directia de atac a formatiei de la Golful Persic.

Hussain Fadhel s-a insinuat pe sase metri si a reluat cu capul din plonjon pentru un 1-0 surprinzator si contrar cursului jocului de pana atunci.

Australia s-a mutat cu intreg efectivul in jumatatea adversa si pana la pauza a punctat de doua ori.

Mai intai Cahill a egalat in minutul 33 cu un sut sub bara din interiorul careului, pentru ca in minutul 44 Luongo sa reia cu capul peste portarul kuewitian aflat chiar pe centrul portii, dar care a avut un plasament rudimentar.

Jedinak a ridicat scorul la 3-1 in minutul 62 din lovitura de la 11 metri, pentru ca Troisi sa inchida tabela in prelungirile partidei.

Sambata, in a doua zi a Cupei Asiei, se va juca al doilea meci din Grupa A, Coreea de Sud-Oman, dar si primele doua partide din Grupa B, Uzbekistan-Coreea de Nord si Arabia Saudita-China.

Meciul formatiei lui Cosmin Olaroiu, este vorba de Arabia Saudita, va incepe la ora 11 a Romaniei.



Cupa Asiei: Australia revine de la 0-1 si invinge detasat Kuweitul