Fotbal International

Cruyff critica modelul impus de Paris Saint Germain

Johan Cruyff, legenda fotbalului olandez, s-a exprimat recent cu privire la politica pe care a impus-o recent clubul francez Paris Saint Germain si propune un model mult mai sanatos si mai viabil pe termen lung.

”Întotdeauna este posibil sa cumperi o echipa întreaga, asa cum este cazul celor de la PSG. Dar sa cheltui o multime de bani nu este în interesul clubului pe termen lung”, a declarat Cruyff pentru publicatia franceza Le Parisien.

Fostul international olandez si tehnician al formatiei FC Barcelona propune si un model mult mai viabil pentru cluburile din zilele noastre.

”Echipele mari, precum Ajax în anii 70, Milanul lui Arrigo Sacchi sau Barcelona, s-au bazat pe multi jucatori din tarile de origine sau pe fotbalisti promovati din propriile centre de juniori. Cu aceasta filozofie nu rezisti un an sau doi, ci opt sau zece. Aceasta este diferenta”, a mai spus Cruyff.

Preluat de Qatar Sports Investments, un consortiu din zona Golfului, clubul Paris Saint Germain a cheltuit în vara aproape 100 milioane de euro pe transferuri.

Numai pentru Zlatan Ibrahimovic si Thiago Silva din conturile clubului au iesit 62 de milioane de euro. Chiar si asa însa echipa din capitala Frantei este departe fotbalistic de valoarea investitiilor realizate în jucatori.



Cruyff critica modelul impus de Paris Saint Germain