Fotbal International

Campionatul de fotbal din Argentina a fost abandonat

Sursă foto: https://twitter.com/contrapuntovzla/

Federatia Argentiniana de Fotbal au anuntat ca renunta la actualul sezon competitional din cauza pandemiei de coronavirus.

Presedintele Claudio Tapia a precizat ca nicio echipa din cele 24 care activeaza in prima liga nu va retrograda sezonul acesta si cel care urmeaza.

"Am suspendat campionatul inainte de a putea desemna echipele calificate pentru competitiile noastre continentale pentru anul urmator", a declarat Tapia pentru postul de televiziune TNT.

La momentul intreruperii, echipele din Argentina concurau in "Copa Superliga", unde punctele acumulate conteaza pentru calificarea in cupele continentale si in evitarea retrogradarii.

Superliga si campionatul clasic au fost castigate anul acesta de Boca Juniors.

Decizia Federatiei de la Buenos Aires ajuta echipa lui Diego Maradona, 
Gimnasia y Esgrima La Plata ramanand in prima liga. Echipa antrenata de Maradona ocupa locul 19 din 24 la momentul intreruperii sezonului.

Claudio Tapia a justificat decizia suspendarii sezonului prin necesitatea atenuarii dificultatilor economice intampinate de cluburi in aceasta perioada.

"Respectam masurile adoptate de autoritatile guvernamentale si trebuie sa ne obisnuim cu acestea. Cand fotbalul s-a oprit, nu a fost decizia noastra ci a Ministerului Sanatatii.

"Oamenii sunt pe primul lor. Daca luam o decizie pripita si contagiunea reapare, ne vom intoarce la 10-11 martie. Cu totii vrem ca fotbalul sa revina, dar trebuie sa asteptam pentru asta. Viata are prioritate", a mai spus Claudio Tapia.

Argentina nu este singura tara unde sezonul fotbalistic a fost complet abandonat. 

Saptamana trecuta federatia din Olanda a confirmat ca sezonul din Eredivie a fost incheiat inainte de termen.

In aceste conditii Eredivisie a fost incheiat dupa 26 de etape, fara sa fie acordat titlul de campioana.

Ajax Amsterdam, echipa lui Razvan Marin, ocupa prima pozitie in clasament la momentul intreruperii la egalitate de puncte cu AZ Alkmaard, dar cu golaveraj superior.

Nicio echipa nu va retrograda si sezonul urmator se va disputa in aceeasi configuratie.

In cupele europene vor participa Ajax si Alkmaar (Champions League), respectiv Feyenoord, PSV si Willem II Tilburg (Europa League).



Campionatul de fotbal din Argentina a fost abandonat