Fotbal International

Blatter propune eliminarea barajelor

Sepp Blatter, presedintele FIFA, nu este de acord cu actualul sistem de baraj pentru definitivarea tabloului participantelor la turneul final al Cupei Mondiale si spune ca echipele ar trebui sa-si castige dreptul de participare in urma meciurilor din preliminarii.

"Barajele sunt o sursa de pasiune, de emotie, de drama, in conditiile in care sunt eliminate echipe dupa doua meciuri. Cred ca este bine pentru televiziune, pentru spectacol, dar ar trebui sa incercam sa gasim o solutie ca la finalul preliminariilor formatiile sa fie eliminate sau calificate, dar fara baraje. Bineinteles, aceste baraje ofera un plus de intensitate, dar e dificil pentru echipele care sunt eliminate in acest fel", a declarat Blatter, intr-un mesaj video publicat pe site-ul oficial al FIFA.

Romania intalneste Grecia pe 15 si 19 noiembrie intr-un astfel de baraj pentru calificarea la Cupa Mondiala. Tricolorii revin in aceasta postura dupa ce in 2001 pierdeau dubla intalnire cu Slovenia, echipa considerata atunci mult sub nivelul nostru din punct de vedere valoric.



Blatter propune eliminarea barajelor