Fotbal International

Blatter isi recunoaste eroarea

La trei ani si jumatate dupa ce a atribuit Qatarului gazduirea Cupei Mondiale din 2022, presedintele FIFA Sepp Blatter recunoaste public ca a facut o eroare prin aceasta.

"Bineinteles ca a fost o eroare, dar se stie ca in viata facem multe erori. Raportul tehnic din Qatar indica in mod clar ca pe timpul verii temperaturile sunt extrem de ridicate. Chiar si cu acest element Comitetul Executiv al FIFA nu a avut nicio problema in a atribui cu o larga majoritate gazduirea emiratului", a spus Blatter la postul elvetian RTS.

Trimiterea Cupei Mondiale din 2022 in Qatar pe timpul verii cand temperaturile in acea parte a lumii ating si depasesc 40 de grade pe timpul zilei a generat numeroase discutii si controverse.

Au existat de asemenea propuneri ca turneul final sa fie mutat pe timpul iernii, insa si acestea s-au lovit de o si mai mare opozitie pentru ca ar presupune schimbarea completa a sistemului competitional in Europa si trecerea la formatul primavara-toamna cu un sezon in acelasi an calendaristic.



Blatter isi recunoaste eroarea