Fotbal International

Blatter acuza Germania ca a obtinut fraudulos organizarea Cupei Mondiale din 2006

Scandalurile se tin lant la FIFA. Dupa ce fostul presedinte Joao Havelange a fost dovedit ca în timpul celor 24 de ani de mandat a primit 1.5 milioane de franci elvetieni drept mita, actualul presedinte Sepp Blatter sustine ca Germania a fost ajutata într-un mod necinstit pentru a obtine organizarea Cupei Mondiale din 2006.

Într-un acordat publicatiei elvetiene Blick, Blatter a lasat sa se înteleaga ca la votul prin care Germania a primit dreptul de organizare al turneului final din acel an lucrurile nu s-au petrecut tocmai ca la carte.

“Îmi aduc aminte de acordarea organizarii Cupei Mondiale din 2006, când cineva a parasit încaperea în ultimul moment. În loc de 10 la 10, s-a votat 10 la 9 pentru Germania. Mi-a placut atunci ca nu am avut parte de un vot decisiv, dar poate ca am fost atunci prea naiv”, a spus presedintele FIFA.

Reactiile din tabara germana nu au întârziat sa apara. Franz Beckenbauer a fost primul care a luat pozitie declarând ca nu întelege insinuarile lui Blatter, pentru ca Theo Zwanziger, presedintele Federatiei Germane de Fotbal sa declare ca nu stie nimic despre o manipulare a voturilor în favoarea Germaniei.



Blatter acuza Germania ca a obtinut fraudulos organizarea Cupei Mondiale din 2006